Ciorba de sfecla rosie

de Adriana G in Ciorbe, 19 Mar 2012 | 4083 vizualizari

 

M-am gandit ca este bine sa ne mai curatam putin sangele ca tot este primavara, iar sfecla este una din cele mai bune la asta! Asa ca am trantit o ciorbica buuuuuna!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc. sfecla rosie potrivite
  • 2 morcovi
  • 2 albituri
  • 2 cartofi potriviti
  • 2 cepe
  • 1/4 telina
  • ulei
  • sare
  • 1 litru zeama de varza sau bors
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 legatura leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla rosie:

- se curata, se spala si se toaca morcovul , albitura, telina si ceapa si se pun la fiert in 2 litri apa

- dupa ce au fiert pe jumatate se adauga cartoful curatat si taiat cubulete mici si sfacla curatata si data pe razatoarea cu ochiuri mari

- dupa ce s-au inmuiat toate bine si adauga sucul de rosii, se mai lasa putin la fiert si se pune borsul sau zeama de varza fierte in prealabil si dupa inca cateva clocote se adauga sarea si leusteanul taiat fin

- se mai lasa cateva clocote se adauga cateva linguri de ulei si se da deoparte

 

TIPS-URI

1

se serveste cu patrunjel verde deasupra, calda sau rece

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de sfecla rosie-0
Ciorba de sfecla rosie-1
Ciorba de sfecla rosie-2
Ciorba de sfecla rosie-3
Ciorba de sfecla rosie-4

COMENTARII (28)

dorin 1

31.03.2012, 23:58

am fost coleg cu MAIESTRU HORIA VARLAN.daca comentez cate ceva nu o spun din rautate,dar nu poti amesteca gusturile mancarurilor,viecare are gustul ei.

Adriana G 1

01.04.2012, 00:09

Asa este, ai dreptate, dar sincer m-ai cam speriat cat de categoric si taios ai fost....nu am spus ca nu ai dreptate, dar.....sti tu cum este cu femeile, trebuie sa le iei mai usurel....hihihi!

dorin 1

01.04.2012, 15:44

ok

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04