Ciorba de somn

de corina241 in Ciorbe, 7 Oct 2012 | 1987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 somn de 2 kg(nu de 2 ore:))
  • 2 cepe
  • 4-5 rosii coapte
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de telina mica
  • 50 g orez
  • 1 ardei
  • sare
  • verdeata proaspata
  • bors sau se poate acri si cu otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de somn:

Pestele se portioneaza in bucati potrivite,apoi se spala cu apa rece,se lasa la scurs si se presara un praf de sare.

In aproximativ 2 l de apa se pune la fiert zarzavatul taiat marunt,cu un praf de sare.Rosiile coapte se decojesc si se dau prin razatoare si se pun in apa langa zarzavat.

Dupa ce s-au inmuiat zarzavaturile se adauga borsul,sare dupa gust si se lasa sa clocoteasca.Se adauga orezul si bucatile de peste.

Se mai lasa la fiert timp de 15-20 minute.Se opreste focul,apoi se adauga verdeata proaspata tocata marunt.

Se serveste cu ardei iute si mamaliguta!

 

TIPS-URI

1

ciorba originala,lipoveneasca se face cu apa din Dunare,la ceaun de tuci pe pirostrie,acrita cu otet de vin.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de somn-0
Ciorba de somn-1
Ciorba de somn-2
Ciorba de somn-3

COMENTARII (10)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 22:55

MotanLaOale

MotanLaOale 1

08.10.2012, 00:31

adry88

adry88 1

08.10.2012, 09:07

gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01