Ciorba de somn

de corina241 in Ciorbe, 7 Oct 2012 | 12749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 somn de 2 kg(nu de 2 ore:))
  • 2 cepe
  • 4-5 rosii coapte
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de telina mica
  • 50 g orez
  • 1 ardei
  • sare
  • verdeata proaspata
  • bors sau se poate acri si cu otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de somn:

Pestele se portioneaza in bucati potrivite,apoi se spala cu apa rece,se lasa la scurs si se presara un praf de sare.

In aproximativ 2 l de apa se pune la fiert zarzavatul taiat marunt,cu un praf de sare.Rosiile coapte se decojesc si se dau prin razatoare si se pun in apa langa zarzavat.

Dupa ce s-au inmuiat zarzavaturile se adauga borsul,sare dupa gust si se lasa sa clocoteasca.Se adauga orezul si bucatile de peste.

Se mai lasa la fiert timp de 15-20 minute.Se opreste focul,apoi se adauga verdeata proaspata tocata marunt.

Se serveste cu ardei iute si mamaliguta!

TIPS-URI

1

ciorba originala,lipoveneasca se face cu apa din Dunare,la ceaun de tuci pe pirostrie,acrita cu otet de vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de somn" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
CIORBA DE CARTOFI SI DOVLECEL -la Multicooker