Ciorba de spanac

de kamy in Ciorbe, 5 Oct 2011 | 4350 vizualizari

 

Anul asta am avut in exces rosii,fasole si spanac....asa ca, dupa ce mi-am umplut lada cu spanac,dupa ce ne-am saturat de spanac cu ochiuri si alte chestii cu spanac,am zis sa fac si ciorba....surprizaaaa....e mult mai buna decat cea de salata,spanacul fiind mai carnos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • o bucata slanina afumata
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 l lapte
  • 7-8 oua
  • 3 ling.faina
  • marar,patrunjel verde
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de spanac:

Slanina se taie marunt si se pune in oala la calit,pana iese grasimea din ea si capata o culoare aurie.Peste se pune spanacul(spalat ff bine in multe apa si rupt in bucati mai mari)se amesteca putin pana se inmoaie,se adauga o cana cu apa fierbinte,sare si se lasa sa fiarba 1 min,dupa cere se adauga tot laptele in care am adaugat 2 ling.de faina(cu atentie si grija sa nu fie cocoloase...daca sunt,il trecem prin strecuratoare cand il adaugam in ciorba).Lasam sa fiarba putin, adaugam sare si piper dupa gust,omleta taiata cubulete,usturoiul pisat ca ptr.mujdei,iar cand oprim focul,mararul.

Omleta: amestecam o lingura de faina cu putin lapte,batem bine ouale,cu 2 linguri de lapte dupa care adaugam amestecul de lapte cu faina,punem patrunjel verde,sare si piper dupa gust si o coacem pe ambele parti.Cand e gata,o taiem cubulete.

Noua omleta din ciorba de spanac(salata)ne place sa fie mai consistenta,de aceea adaugam putina faina.

Se pune otet si smantana(daca doriti) in farfurie, cand servim.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

pun putina faina in ciorba ptr.ca atunci cand adaug otet,laptele nu se aduna.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de spanac-0
Ciorba de spanac-1
Ciorba de spanac-2
Ciorba de spanac-3
Ciorba de spanac-4
Ciorba de spanac-5
Ciorba de spanac-6
Ciorba de spanac-7

COMENTARII (36)

cocolina

cocolina 1

22.04.2012, 14:14

Imi place dar fara marar

kamy

kamy 1

12.05.2012, 09:10

gabytza...multumesc

kamy

kamy 1

12.05.2012, 09:11

cocolina...noua ne place mararul,dar nu-l pun intotdeauna buuuuna si fara

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!