Ciorba de spanac de post

de carmenvlad in Ciorbe, 14 Apr 2011 | 13196 vizualizari

 

Este o ciorba usor de facut, cu legume specifice primaverii si potrivita pentru post.

 

INGREDIENTE

  • 600-700 g spanac verde
  • 8 fire ceapa verde (sau cate doriti)
  • 4 fire usturoi verde
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 50 g orez
  • 1 morcov potrivit
  • 1 pastarnac mic
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 linguri ulei
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita secretul gustului de legume
  • 2 lingurite bors magic
  • Cateva boabe de piper
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 legatura marar verde
  • 2.5 l apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de spanac de post:

Se alege spanacul si se spala bine sub jet de apa. Se curata si se spala toate celelalte legume. Intr-o oala se pune apa la fiert, impreuna cu ½ lingurita sare si cateva boabe de piper. Intr-o tigaie se caleste in ulei ceapa si usturoiul verde tocate marunt. Morcovul, pastarnacul si ardeiul gras se taie cubulete si se caleste impreuna cu ceapa si usturoiul. Spanacul se rupe in 3-4 bucati sau se taie cu cutitul si se pune in tigaie peste amestecul de legume (nu il oparesc deoarece vreau sa pastrez toate vitaminele din el si sa fie putin crocant). Se amesteca bine si se lasa s fiarba pana cand scade apa din el. Se dizolva pasta de tomate cu ½ cescuta apa calda si se pune peste legume. Se lasa sa dea cateva clocote si se pune compozitia in apa care fierbe. Se adauga orezul ales si spalat, secretul gustului si se lasa sa fiarba ciorba 20-25 de minute, pe jumatate acoperita. Se dizolva cele doua lingurite de bors cu putina apa calda si se pune peste ciorba. Se potriveste de sare si piper, se lasa sa dea cateva clocote si se opreste focul. Se presara leustean si marar proaspat tocat, se acopera oala cu un capac si se mai lasa ciorba 5-10 minute, pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda. Eu am adaugat la final un ardei usturat rosu, pentru a da ciorbei putina iuteala.

Toate cantitatile pot suferi modificari. Incerc sa fiu cat mai exacta dar intodeauna ochiul este cel care stabileste cantitatile.

Ciorba pote fi dreasa cu un ou amestecat cu 2 linguri de smantana, daca nu este pregatita pentru post.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de spanac de post 98647
retete culinare - Ciorba de spanac de post 98648
retete culinare - Ciorba de spanac de post 98649
retete culinare - Ciorba de spanac de post 98650
retete culinare - Ciorba de spanac de post 98651
retete culinare - Ciorba de spanac de post 98652
retete culinare - Ciorba de spanac de post 98653
retete culinare - Ciorba de spanac de post 98654
retete culinare - Ciorba de spanac de post 98655
retete culinare - Ciorba de spanac de post 98656
retete culinare - Ciorba de spanac de post 98657
retete culinare - Ciorba de spanac de post 98658
retete culinare - Ciorba de spanac de post 98659
retete culinare - Ciorba de spanac de post 98660
retete culinare - Ciorba de spanac de post 98664

COMENTARII (12)

jolygina 1

17.04.2011, 18:15

elena1988 1

21.04.2011, 10:16

adry88 1

06.05.2011, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55