Ciorba de stevie cu zdrente de ou si smantana

de divainbucatarie in Ciorbe, 6 Mai 2011 | 4533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 legaturi stevie
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras sau 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 1 telina medie
  • sucul de la 1 lamaie
  • sare
  • 2 oua
  • cateva frunze de leustean
  • smantana pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stevie cu zdrente de ou si smantana:

Spalam si curatam morcovii, telina si cartofii. Spalam si stevie in mai multe ape, apoi o tocam julien. Radem morcovii si telina, tocam ceapa marunt, iar cartofii ii taiem cubulete. Calim ceapa, apoi adaugam telina, morcovii, ardeiul si el calim 1 minut.

Intr-o oala, punem apa la fiert si adaugam cartofii. Cand cartofii sunt aproape fierti adaugam stevia, apoi ceapa si legumele calite.

Cu 5 minute inainte de a opri focul, sare, sucul de lamaie, leusteanul si ouale batute. In timp ce le turnam in oala amestecam astfel incat acestea sa se desfaca in fasii care vor lua aspectul unor zdrente. Gustam ciorba si mai punem suc de lamaie daca o vrem mai acra. Puteti acri ciorba si cu bors.

O servim fierbinte cu smantana.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de stevie cu zdrente de ou si smantana 103178
retete culinare - Ciorba de stevie cu zdrente de ou si smantana 103179

COMENTARII (22)

divainbucatarie 1

07.05.2011, 09:30

Multumesc Madi!

susu 1

09.05.2011, 16:11

Am si eu in frigider, e minunata aceasta ciorbica e si pacat sa nu profitam de verdeturile de pe piata. Ce culoare frumoasa are....

divainbucatarie 1

11.05.2011, 07:59

Multumesc Susu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21