Ciorba de toamna

de Sylvia in Ciorbe, 24 Sep 2010 | 3314 vizualizari

 

Va propun astazi aceasta ciorba lejera de toamna care a adunat in ea fara vreun plan initial bine stabilit culoarea si aromele toamnei

 

INGREDIENTE

  •  Pentru ca vroiam sa fac o ciorbita rapida m-am uitat ce e prin frigider si am ales cateva legume :
  • o tija de telina verde cu frunzele ei cu tot,
  • un morcov,
  • o rosie, 
  • un fir de ceapa verde,
  • o jumatate de ardei rosu, 
  • 2 linguri de mazare verde,
  • 2 linguri de porumb ,
  • o cutie mica de boabe de fasole prefiarta,
  • sare,
  • piper,
  • un cub natural de legume facut de mine,
  • o lingura de ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de toamna:

Preparare : intr-un vas punem lingura de ulei de masline si adaugam ceapa verde taiata rondele, morcovul, ceapa si tija de telina taiate cubulete. Dupa cateva minute adaugam ardeiul taiat cubulete si adaugam 2 litri de apa, condimentam cu sare si piper proaspat  macinat  si lasam sa fiarba 10-12 minute.

   Am adaugat dupa aceea boabele de porumb, rosia taiata cubulete si fasolea boabe prefiarta care mai trebuia lasata doar 2-3 minute. Ciorbele de legume sunt simplu de facut dar trebuie respectat timpul de fierbere la fiecare leguma pentru ca la sfarsit sa fie toate gata in acelasi timp.   La sfarsit mai dregem cu sare si piper daca trebuie, stingem fosul si adaugam dupa acteva minute frunzele de telina taiate nu foarte marunt. Lasam  vasul acoperit cu capac sa se intrepatrunde si  mai bine aromele si o servim fierbinte. O aroma perfecta pentru o zi de toamna.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de toamna-0
Ciorba de toamna-1

COMENTARII (14)

Sylvia

Sylvia 1

25.09.2010, 10:01

Multumesc de laude sunteti atre dragute

ionix

ionix 1

25.09.2010, 10:11

arata super... tot ce faci tu arata super... din nou bravooo!

nadina73

nadina73 1

29.09.2010, 00:30

5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01