Ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet

de Ancutsa in Ciorbe, 16 Mar 2021 | 4473 vizualizari

 

Ciorbă de urzici, dreasă cu ou şi cu oţet. Rețeta este de acum câțiva ani, însă acum că e perioada urzicilor, m-am gândit să o împărtășesc cu voi. Vouă cum vă place?

 

INGREDIENTE

  • 500 g urzici,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă uscată,
  • 1 ardei gras roşu,
  • 1 roşie,
  • 1 linguriţă de sare,
  • 1 ou,
  • 2 linguri de oţet,
  • Câteva fire de verdeţuri proaspete:
  • leuştean şi pătrunjel.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet:

Se spală legumele, ceapa se toacă mărunt, ardeiul şi roşia se taie cubuleţe, urzicile se mărunţesc, iar morcovul se dă pe răzuitoare.

Se călesc legumele în puţin ulei, se adaugă şi urzicile. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă.

Când ciorba este aproape gata, se acreşte astfel: se bate oul, se adaugă oţetul şi se subţiază cu puţină ciorbă, apoi se toarnă acest amestec înapoi în ciorbă. Se amestecă şi se mai lasă un pic. După ce se ia focul, se adaugă verdeţurile proaspete tocate mărunt.

Se serveşte cu mămăligă rece tăiată felii mai mici.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/ciorba-de-urzici.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec