Ciorba de vacuta

de lia maria in Ciorbe, 9 Mar 2011 | 3348 vizualizari

 

O ciorbica cu putine grasimi si un gust minunat!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de vaca (eu am folosit fara os)
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel(radacina)
  • 1 fir praz
  • 1ardei kapia
  • 1 ceapa mare
  • 300g mazare(congelata)
  • 50ml ulei
  • Frunze de patrunjel
  • Frunze de marar
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • Piper
  • Sare

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Taiem carnea cubulete, iar zarzavaturile  le spalam le curatam si le maruntim (vezi foto).

Punem uleiul la incins in oala de ciorba, adaugam carnea si lasam cam 5’ la rumenit apoi adaugam ceapa, prazul si kapia, lasam la calit inca pe-atat si punem radacinoasele. Adaugam mirodeniile uscate, asezonam si dupa vre-o 10’ timp in care toate ingredientele s-au patruns inpreuna, complectam cu 3L de apa si lasam la fiert cam 60’( depinde de carne). Verificam carnea si daca este fiarta, adaugam mazarea, mai lasam 15’ la fiert, dupa care oprim focul, punem frunzele de patrunjel si marar si ciorba este gata de servit.

Cu smantana sau simpla, este delicioasa! Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de vacuta 90376
retete culinare - Ciorba de vacuta 90377
retete culinare - Ciorba de vacuta 90380
retete culinare - Ciorba de vacuta 90385
retete culinare - Ciorba de vacuta 90387
retete culinare - Ciorba de vacuta 90390
retete culinare - Ciorba de vacuta 90392

COMENTARII (19)

lia maria 1

10.03.2011, 18:38

miuta
luk
mirela
mamaieelena va multumesc pentru aprecieri

horia 1

12.04.2011, 13:24

wow ce bine arata,ce prezentare!ciorba de vacuta este preferata mea.multumim!

kukibella 1

12.04.2011, 13:33

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18