Ciorba de vara cu pastai/fasole verde

de Sylvia in Ciorbe, 16 Iun 2011 | 17430 vizualizari

 

Am facut si mancat cu mare drag aceasta ciorba, mi-a amintit de copilarie si de bunica mea care lua un cos mic si intra in gradina. Scotea repede 2 morcovi, o ceapa verde, aduna cu maini dibace cateva maini de fasole verde si la sfarsit culegea 2-3 rosii. In drum spre casa taia o crenguta de cimbru si rupea cateva frunze de telina…in mai putin de 30 de minute toata casa mirosea a legume de vara si o minunata ciorba umplea farfuriile. Nu stiam atunci ce important e sa poti manca legume proaspete, din gradina ta dar poate intr-o zi voi putea sa cultiv la randul meu legume proaspete, pana atunci….am facut azi un drum la piatza pentru a luat totul proaspat si de la agricultori.

 

INGREDIENTE

  • fasole pastai ( eu am pus galbena si verde) ,
  • 2 morcovi de vara mici,
  • o ceapa verde mare,
  • o tija de telina,
  • 2-3 rosii decojite si taiate marunt ( fara samburi),
  • o lingura de ulei,
  • boia dulce si trio-ul meu preferat de verdeturi la aceasta ciorba : cimbru verde, frunze de telina si leustean .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vara cu pastai/fasole verde:

 Povestea nu e lunga: se curata si taie pastaile de fasole, pregatim legumele rapid, spalat, curatat taiat cubulete si pornim la treaba. Intr-o lingura de ulei asezam ceapa si morcovul si tulpina de telina toate taiate cuburi. Adaugam boia dulce si dupa ce le-am lasat la foc mic pana au devenit sticloase adaugam apa rece. Punem sare si piper si lasam sa clocoteasca , moment in care vin pastaile sa completeze ciorba. Se pune o creanga de cimbru verde si se lasa la foc domol aproximatix 15-20 minute. Adaugam apoi rosiile decojite maruntite si mai lasam la foc mic 3-5 minute. La final se mai drege cu sare si se stinge focul. Se adauga leustean si telina maruntita si se lasa putin cu capac sa se povesteasca aromele intre ele. Este o minunatie de ciorba, cei care doresc pot sa puna smantana sau iaurt, eu una am vrut sa o savurez asa sa simt gustul legumelor de vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vara cu pastai/fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de spanac