Ciorba de varza acra cu carnati afumati

de MotanLaOale in Ciorbe, 1 Feb 2012 | 5254 vizualizari

 

Am vazut pe bucataras.ro si am vrut sa o incerc. A iesit buna buna.

 

INGREDIENTE

  • 400g carnati afumati
  • 1 varza acra mica
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 3 cartofi
  • 1 cescuta orez
  • 3 linguri ulei
  • zeama de varza (moare)
  • boia de ardei
  • 2 foi dafin
  • piper
  • cimbru
  • marar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza acra cu carnati afumati:

Carnatii se taie rondele si se prajesc in 3 linguri ulei. Cand sunt gata se scot pe o farfurie alaturi.

Zarzavatul se curata si se toaca ca pentru ciorba.

Orezul se spala si se lasa in apa rece.

Varza se taie fideluta. (Se poate pune la desarat de cu seara. Eu asa am facut.)

Se pune uleiul in care s-au prajit carnatii intr-o oala, se adauga ceapa, morcovii, albitura si se caleste 2-3 minute, dupa care se toarna apa.

Se adauga si varza tocata, foile de dafin, boia de ardei dupa dorinta, piper, cimbru si se lasa la fiert 20-25 minute.

Se adauga orezul si cartofii si se fierbe 10 minute dupa care adaugam si carnatii.

Se adauga si zeama de varza dupa gust si se mai fierbe 10-15 minute.

Se potriveste de gust se pune cimbru si marar tocat marunt se mai da un clocot si este gata.

Este foarte buna cu mamaliga rece si ceapa rosie.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de varza acra cu carnati afumati 143745
retete culinare - Ciorba de varza acra cu carnati afumati 143746
retete culinare - Ciorba de varza acra cu carnati afumati 143747
retete culinare - Ciorba de varza acra cu carnati afumati 143748
retete culinare - Ciorba de varza acra cu carnati afumati 143749
retete culinare - Ciorba de varza acra cu carnati afumati 143750
retete culinare - Ciorba de varza acra cu carnati afumati 143751

COMENTARII (40)

MotanLaOale 1

03.02.2012, 10:02

mena29 1

03.02.2012, 14:00

Buuuna

MotanLaOale 1

03.02.2012, 14:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D