Ciorba de varza acra cu perisoare din carne de pui

de Panacris in Ciorbe, 14 Mar 2011 | 4324 vizualizari

 

Mi/am adus aminte de gustul ciorbei de perisoare de la gradintia, si navigand pe bucataras.ro am creat o combinatie tare de buna

 

INGREDIENTE

  • carne tocata de pui 300 gr.
  • ou 1 bucata
  • morcov 1 bucata
  • telina mica o bucata
  • gulie 1 bucata
  • ceapa 1 bucata
  • ardei 1 bucata
  • orez 50 gr.
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • varza acra  500 gr.
  • marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza acra cu perisoare din carne de pui:

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei cu apa. Intre timp se curata zarzavatul si se da pe razatoarea mare. Varza acra se taie fideluta. Dupa ce s/a calit ceapa se adauga, ardeiul tocat marunt, zarzavatul ras, varza fideluta si se potriveste de sare, piper si boia. Se lasa la fiert cca. 30 de minute. Intre timp se pregatesc perisoarele. Se amesteca carnea tocata de pui cu un ou si orezul ales si spalat, un praf de sare, unul de piper si marar tocat marunt, dupa gust.  Cand au fiert legumele din ciorba se ia cu lingurita mici galuste din amestecul de carne si se pun in vasul cu ciorba. Se mai lasa la fiert cca. 15 minute. Ciorbita se serveste fierbinte, cu smantana sau ardei iute.

 

 

TIPS-URI

1

cine doreste poate sa puna si bors, daca nu e varza destul de acra

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de varza acra cu  perisoare din carne de pui 91539
retete culinare - Ciorba de varza acra cu  perisoare din carne de pui 91540
retete culinare - Ciorba de varza acra cu  perisoare din carne de pui 91541
retete culinare - Ciorba de varza acra cu  perisoare din carne de pui 91542

COMENTARII (10)

mirela0911 1

14.03.2011, 18:58

cu varza nu am facut niciodata arata bine si asa

kamy 1

14.03.2011, 20:20

trebuie sa fie tare buna

LUK 1

14.03.2011, 23:12

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D