Ciorba de varza creata cu hrisca

de Valclaudia in Ciorbe, 19 Iul 2014 | 1261 vizualizari

 

o minunata ciorba de post

 

INGREDIENTE

  • 1 varza creata (cca 1200 gr.)
  • 3 morcovi mari
  • 1 ardei colorat
  • 1 ceapa medie
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura bobite de mustar
  • 1 cescuta boabe de hrisca (cca 70 gr.)
  • 3-4 frunze de dafin
  • putin cimbru proaspat
  • patrunjel proaspat tocat
  • marar
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza creata cu hrisca:

Curatam legumele, apoi le spalam sub jet de apa rece.

Varza se toaca/taie dupa preferita, se pune 1 lingurita de sare si se framanta intre maini sa se inmoaie putin.

Morcovii taiati rondele,ardeiul taiat cubulete si ceapa tocata se calesc in 4 linguri de ulei, cca 5-7 minute.

Adaugam varza tocata, bobitele de mustar,apoi punem cca 4l apa rece, foile de dafin, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit cca 40 minute.

Dupa ce au fiert legumele adaugam si hrisca clatita in apa rece, mai lasam sa fiarba ciorba inca 30 minute.

Stingem focul, adaugam verdeata tocata marunt, lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele,apoi servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de varza creata cu hrisca-0
Ciorba de varza creata cu hrisca-1
Ciorba de varza creata cu hrisca-2
Ciorba de varza creata cu hrisca-3
Ciorba de varza creata cu hrisca-4
Ciorba de varza creata cu hrisca-5
Ciorba de varza creata cu hrisca-6
Ciorba de varza creata cu hrisca-7
Ciorba de varza creata cu hrisca-8
Ciorba de varza creata cu hrisca-9
Ciorba de varza creata cu hrisca-10

COMENTARII (10)

Adele 1

19.07.2014, 15:45

MotanLaOale 1

19.07.2014, 17:05

Valclaudia 1

19.07.2014, 17:58

Cris, din Kaufland am cumparat-o.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04