Ciorba de varza cu afumatura - luscos

de mihaelar63 in Ciorbe, 7 Mar 2010 | 11499 vizualizari

 

prin ardeal toata lumea cunoaste ciorba de varza sub denumirea de luscos denumire ce vine din ungureste .sotul meu este todeauna incantat cand ii fac asa ceva . va prezint cu drag ciorba in una din farfuriile mele ramase de la bunica .

 

INGREDIENTE

  • 400 gr costita
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu mic
  •  500 gr varza verde 
  • 1 lingura  pasta ardei
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • marar
  • cimbru
  • codite de praz
  • 1 lingura faina alba
  • 1 pahar bulion [ aprox 200 ml ]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza cu afumatura - luscos:

  1. legumele se curata si se spala .
  2. costita se lasa la desarat in apa rece .
  3. intr-o oala cu 4 litrii de apa fierbinte se  pune costita taiata feliute , morcovul razuit , ceapa maruntita , boia , pasta de ardei , cimbru si marar.
  4. dupa 15 min de fierbere se pune si varza taiata fideluta .
  5. dupa inca 15 min se incearca daca legumele sunt fierte , se amesteca faina cu bulionul si putina apa , se adauga la ciorba si se mai lasa 5 minute la fiert.
  6. se da gust cu piper , se presara codite de praz taiate marunt .
  7. se serveste cu ceapa verde , ardei iute si ridichi rosii .
 

TIPS-URI

1

cine doreste poate servi si cu smantana.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de varza cu afumatura - luscos-0
Ciorba de varza cu afumatura - luscos-1
Ciorba de varza cu afumatura - luscos-2
Ciorba de varza cu afumatura - luscos-3

COMENTARII (9)

Sylvia

Sylvia 1

08.03.2010, 08:45

Excelent arata chiar nu am facut de o suta de ani ciorba asta o si pun la favorite

Oana

Oana 1

08.03.2010, 19:12

Mmm, ce bunaaa! nu am mancat niciodata...nici prin Ardeal n-am fost Nu se face ciorba acra? si costita nu e afumata, nu?

mihaelar63

mihaelar63 1

08.03.2010, 21:46

oana , costita e afumata [ am pus-o la desarat sia apoi i-am dat un clocot , am aruncat apa si abia apoi am pus in ciorba ]. eu acresc cu bulion sau lamaie , n-am invatat cu bors .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24