Ciorba de varza de Bihor

de Corinuta in Ciorbe, 2 Oct 2010 | 6943 vizualizari

 

"Ciorba simpla, cu vana plina, taraneasca, pare sanatoasa, dar de fapt e un drog periculos: mananci pana crapi, si inca tot ai mai vrea. Mori de buna voie, de supradoza, cu ultima picatura de ciorba pe buze, chemand-o ca-n marile iubiri bolnavicios-absurde, (tot pe ea!) in ajutor!" Radu Anton Roman

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de purcel
  • 2 ciolane afumate de porc, mai mici
  • 1 varza mare
  • 2-3 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 200 g smantana
  • verdeata
  • sare, paprica dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza de Bihor:

Varza se taie taitei lati si scurti, ceapa se toaca, morcovii se taie feliute.

Se pun ciolanele la fiert in apa, nu prea multa. Carnea se dumica, cat un dumicat desigur, si se pune la ciorba cu ceapa, morcovii si varza odata, cand mai ca a fiert afumatura. 

Carnea ciolanelor se ia de pe os si se hacuieste marunt, apoi se pune iar la zeama. 

Dupa ce au fiert toate se pune sare - nu prea multa caci principiul director al acestei fierturi crisanene e gustul dulce-gras - si boia, apoi se drege cu multa smantana  si se patrunjeleaza corespunzator.

 

TIPS-URI

1

Se poate face si un rantas

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de varza de Bihor 53789
retete culinare - Ciorba de varza de Bihor 53790
retete culinare - Ciorba de varza de Bihor 53791

COMENTARII (12)

Corinuta 1

03.10.2010, 13:50

si una ptr Nadina

kamy 1

03.10.2010, 22:38

bunaaa varza....si cu carne miamiiiii

Corinuta 1

06.10.2010, 10:39

Kamy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: