Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat

de merisor in Ciorbe, 17 Ian 2016 | 1088 vizualizari

 

Ca ne plac ciorbele acre, nu trebuie sa mai specific, dar aceasta ciorba, a avut un impact neasteptat de bun, asupra celor care au servit-o.


Unde pui ca noi nu suntem fani varza acra, decat la prepararea sarmalelor.


Este prima data cand prepar aceasta ciorba si vinovat este Vladutz, bucatarul de la Neatza.


De cum am citit reteta lui si am vazut filmarea, am zis ca trebuie neaparat incercata si iata ca i-a venit randul.


Multumesc, Vladutz, pentru inspiratie, baietii mei au fost super incantati de gustul acestei ciorbe!


 

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg varza murata
  • 1,5 kg rasol de porc, afumat
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ardei gras
  • cimbru
  • piper
  • 2 galbenusuri de ou
  • 250 g smantana
  • 50 ml ulei de masline
  • 4 l apa
  • marar
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat:

Tocam varza marunt si o punem la fiert in 2 l de apa.

Portionam rasolul de porc in bucati mai mari, pe care le spalam cu apa calda si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite.

Le lasam sa fiarba 5 minute dupa ce au dat in clocot, apoi scurgem apa, le clatim bine cu apa calda si de asemeni, clatim vasul, apoi le punem din nou la fiert in 2 l de apa.

Curatam legumele, mai putin ardeiul si le tocam in cuburi, apoi le inabusim in ulei de masline, dar picuram si cate putina supa din vasul in care fierbe rasolul, asa incat sa nu se lipeasca de peretii tigaii, sau vasului in care le inabusim.

Cand varza este bine fiarta, de asemeni si carnea, le impreunam in acelasi vas, impreuna cu supele in care au fiert si adaugam legumele inabusite.

Le lasam sa fiarba si impreuna 20-30 de minute, timp in care adaugam si cimbru, piper, dar si ardeiul tocat in cuburi.

Cu 10 minute inainte de stingerea focului, amestecam galbenusurile cu smantana, diluam amestecul cu putina supa fierbinte si il adaugam peste ciorba de varza.

Amestecam bine in ciorba pentru a nu se branzi smantana, apoi, dupa stingerea focului, lasam ciorba sa se tempereze putin si adaugam verdeata tocata.

Este o ciorba deosebita si ca gust si ca textura si aspect si v-o recomand cu tot dragul.

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti maciulii de marar uscate, este bine sa adaugati cateva in varza atunci cand aceasta fierbe separat de restul ingredientelor, va da ciorbei o aroma mai placuta.

2

Daca varza este foarte acra, se va tine in apa rece 10-15 minute, dupa ce se toaca, apoi se va scurge bine si se va pune la fiert.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat-0
Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat-1
Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat-2
Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat-3
Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat-4
Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat-5
Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat-6
Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat-7
Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat-8
Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat-9
Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat-10

COMENTARII (43)

cristeena20

cristeena20 1

19.01.2016, 00:30

excelenta!!!ador supa asta!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

23.01.2016, 09:27

Tare buna e!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

04.08.2016, 11:10

Merisor, cat de bine poate sa arate! Am trecut-o direct la favorite, trebuie sa o incerc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01