Ciorba de varza noua cu bacon afumat

de mihaelar63 in Ciorbe, 26 Mai 2014 | 8493 vizualizari

 

Daca aveti soti mofturosi care nu doresc ciorba fara carne, o bucatica de afumatura este solutia potrivita. Nu trebuie cantitate mare, doar sa dea putin gust. Aceasta ciorba se pregateste intr-un timp scurt.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza verde noua
  • 1 morcov mare nou
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 ardei iute
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura faina alba
  • 1 pahar bulion de rosii
  • 200 gr bacon afumat
  • marar verde
  • cimbrisor verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza noua cu bacon afumat:

Curatati si spalati legumele .

Taiati morcovul si ardeiul rosu gras cubulete .

Taiati ardeiul iute si ceapa verde rondele.

Feliati baconul afumat .

Puneti aceste ingrediente la fiert in 3 l apa .

Curati varza de frunzele exterioare si o taiati fideluta . 

Dupa 10 minute cand morcovul este patruns adugati varza .

Amestecati sucul de rosii cu faina alba , diluati cu zeama calduta si incorporati amestecand in ciorba .Sarati doar daca este nevoie .

Serviti ciorba asezonata cu cimbru si marar verde .

TIPS-URI

1

Varza noua nu trebuie fiarta mult ,este gustoasa si isi pastreaza proprietatile chiar daca a dat un clocot de 10 minute .

2

Atentie la dozarea sarii , adugati doar daca este nevoie la sfarsit , baconul afumat este sarat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza noua cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza dulce