Ciorba de vita

de Adinacarla in Ciorbe, 3 Noi 2010 | 3314 vizualizari

 

Am primit o bucata de carne si un os de la matusa mea si am decis sa fac o ciorba cu bors ( e prima data cand am folosit bors) fiind inspirata de o reteta citita intr-o revista

 

INGREDIENTE

  • Carne de vita si os
  • 5 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 legatura leustean
  • 3 maini mazare
  • 3 linguri bors Magi
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vita:

Se fierbe carnea taiata cubulete si osul in 3-4 litri apa cu putina sare, adunand spuma care se formeaza. Se completeaza cu apa din cand in cand si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa o ora. Pentru a fi mai limpede supa obtinuta am scos toata carnea iar supa am strecurat-o. Am spalat oala si am pus supa din nou in ea si am continuat sa fac ciorba.

Se curata zarzavatul, se taie cuburi sau cum doreste fiecare, ceapa se taie marunt si se adauga totul in ciorba.

Dupa 20 de minute sa aduga cartofii taiti cuburi si mazarea. Se mai lasa sa fiarba 15minute pana cand cartofii sunt fierti.

Se pune apoi borsul si sare si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Dupa ce se opreste focul se pune leusteanul tocat.

 

TIPS-URI

1

Pentru a fi mai limpede supa obtinuta am scos toata carnea iar supa am strecurat-o. Am spalat oala si am pus supa din nou in ea si am continuat sa fac ciorba.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de vita-0
Ciorba de vita-1
Ciorba de vita-2
Ciorba de vita-3
Ciorba de vita-4
Ciorba de vita-5
Ciorba de vita-6

COMENTARII (17)

katylyn

katylyn 1

04.11.2010, 22:40

Adinacarla

Adinacarla 1

04.11.2010, 22:52

katylynvanilla

andreea_angelo

andreea_angelo 1

02.12.2012, 22:20

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!