Ciorba de vitel

de oO_ acnA _Oo in Ciorbe, 22 Sep 2012 | 4284 vizualizari

 

O ciorbita de vitel, plina de legume si leustean, ce poate fi mai gustos si mai sanatos ?

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. carne de vitel
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • o conopida mai mica facuta buchetele mici
  • pastai ( un pumn )
  • 2 ardei grasi tocati cubulete mici
  • 3 cartofi taiati cuburi
  • 3 rosii date pe razatoare
  • 1 legatura de leustean
  • delicat 2 lingurite
  • piper boabe 6
  • o punga de bors
  • o foaie dafin mai mare
  • sare ( un praf)
  • 2 linguri bulion
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel:

1. Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu o foaie de dafin,boabe de piper si un praf de sare .

2.Se pregatesc radacinoasele si restul legumelor :se curata, se spala , ceapa se toaca marunt ,telina,pastranacul,radacina de patrunjel si morcovii se toaca cubulete.

3. Cand zeama incepe sa dea in clocot si se formeaza spuma aceasta trebuie cu grija adunata; cand nu se mai formeaza atata de abundent spuma, se adauga radacinoasele ; se va lasa sa fiarba la foc mic

4.Intre timp se pregatesc restul de legume:pastaile, conopida, ardeii si cartofii.

5.Cand radacinoasele din oala sunt aproape fierte se adauga : conopida , pastaile si ardeii 

6.Se verifica cat de fierte sunt legumele si cand sunt aproape fierte se adauga si cartofii.Dupa ce cartofii au fiert se adauga rosiile date pe razatoare,2 linguri de bulion si delicatul

7.Dupa 2-3 clocote se da de pe  foc; leusteanul se spala si se toaca apoi  se adauga in ciorba

 

 

TIPS-URI

1

adaugati o lingura de bicarbonat de sodiu alimentar (grabeste ritmul de fierbere a carnii de vita )

2

fierbeti la foc mic, daca ciorba fierbe la flacara mare va fi tulbure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vita cu paste