Ciorba deasa de vara cu dovlecel

de Sylvia in Ciorbe, 28 Iul 2010 | 2319 vizualizari

 

Va prezint aceasta ciorba deasa de vara care a adunat toate legumele verii la un loc, a iesit foarte gustoasa si lejera

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de : 
  • un fir de ceapa verde,
  • un ardei rosu,
  • 2-3  dovlecei mici ( eu am pus zuchinni),
  • un morcov,
  • cateva rosii decojite,  
  • o mana de salata asortata,
  • o mana de paste,
  • sare,
  • o lingura ulei de masline,  
  • o cutie de 100 ml de iaurt, 
  • verdeata la alegere ( eu am pus leustean si marar )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba deasa de vara cu dovlecel:

  Preparare : pregatim legumele, le spalam si le uscam bine cu un servet absorbant.

  Tocam legumele cubulete si le punem intr-un vas inalt cu o lingura de ulei de masline si le lasam pret de un minut doua sa se inmoaie putin cu putina sare peste ele . Eu am folosit din nou vasul meu de fonta / ceaun  de care nu ma despart de cate ori pot pentru ca mi se pare ca iese mancarea mai gustoasa . Dupa ce s-au inmuiat legumele adaugam 2 l de apa calda, punem pastele  si lasam sa clocoteasca pret de 10 minute .  

 Intre timp pregatim salata, eu am pus salata asortata care are mai multe tipuri de frunze .

Adaugam si salata  maruntita in oala si mai lasam sa fiarba cu capacul pus pret de 2 minute. Dregem la final cu sare si adaugam iaurtul batut si verdeata maruntita . A fost o ciorba excelenta, racoroasa si lejera, perfecta pentru o zi vara.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba deasa de vara cu dovlecel-0
Ciorba deasa de vara cu dovlecel-1
Ciorba deasa de vara cu dovlecel-2
Ciorba deasa de vara cu dovlecel-3
Ciorba deasa de vara cu dovlecel-4

COMENTARII (13)

Corinuta

Corinuta 1

28.07.2010, 21:35

Sylvia, e de nota 10!

Teo

Teo 1

28.07.2010, 22:52

O ASEMRNEA ciorba nu mergea decat in strachina asta traditionala; cat imi place !

mena29

mena29 1

29.07.2010, 10:16

Si mie-mi place tare mult strachina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!