Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver

de CulinaryRainbow in Oaie, 15 Apr 2016 | 674 vizualizari

 

Îmi place mult ciorba de miel. Aș putea spune că-i preferata mea în fiecare primăvară. Da, am preferințe în funcție de sezon.  Mama o pregătea mereu înainte de Paști. Folosea capul de miel și carne extra, dar mai ales multă ”laba gâștii” și iaurt de casă ori ”lapte prins”. Abia așteptam s-o gust!


Azi am pregătit-o și eu într-un mod diferit. Am folosit coaste de miel marinate cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver, la care am atasat caserola pentru marinare rapida. Carnea a fiert mult mai repede iar gustul ei a fost mai mult spre neutru decât cel obișnuit, de miel.


Aparatul de marinat Food Saver s-a dovedit util atat pentru a obtine un plus de aroma intr-un timp foarte scurt, cat si pentru a da fragezime carnitei si un gust tare bun. Am pregatit-o mult mai repede decat de obicei si greu s-ar fi putut spune ca este o ciorba de miel, atat de putin pregant era gustul specific acestei carni.

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ:

400 g coaste de miel

1 buc ceapă roșie sare/piper

1 lingură ardei roșu tocat

fulgi de chilli

2-3 boabe ienibahar

1 fir rozmarin proaspăt

1 fir oregano

150 ml vin roșu sec

20 ml ulei de floarea soarelui

INGREDIENTE PENTRU CIORBĂ:

1 morcov ras

1 buc ceapă

20 ml ulei de măsline

1 legătură spanac

2 legături frunze de ridichi

75 g orez cu bob lung

200 ml iaurt integral zeamă de lămâie

sare/piper

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver:

MODUL DE PREPARARE AL MARINADEI

Am pregătit marinada direct în caserola de vidare. Am amestecat uleiul împreună cu ceapa și condimentele apoi am adăugat coastele de miel pe care le-am uns bine cu această mixtură. Peste ele am turnat vinul roșu.

După ce am închis caserola, am rotit butonul în sensul acelor de ceasornic până la indicatorul ”închis”. Am montat portul pentru caserole, apoi am rotit din nou butonul, de această dată în sens invers acelor de ceasornic până la indicatorul ”vidare”. După ce am vidat carnea am așezat caserola la frigider pentru 20 de minute.

MODUL DE PREPARARE AL CIORBEI

Între timp am sotat spanacul și frunzele de ridichi și am călit orezul. Le-am pus de-o parte. 

Am sotat și morcovul împreună cu ceapa tocată direct în oala în care am pregătit ciorba.

Am scos caserola din frigider. Am pus coastele într-o cratiță și le-am rumenit ușor. Carnea de miel lasă multă grăsime, așa că nu este nevoie să adăugați ulei sau alte grăsimi. Se va găti în suc propriu. 

După ce s-au rumenit le-am lăsat să se răcească ușor, cât să le pot dezosa. Carnea dezosată am așezat-o apoi peste legumele sotate împreună cu 2 litri de apă și le-am lăsat pe toate să fiarbă aproximativ o oră.

Când carnea a fiert, am adăugat verdeața împreună cu orezul, iaurtul și zeama de lămâie. Am potrivit gustul și am lăsat să mai dea un clocot.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver-0
Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver-1
Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver-2
Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver-3
Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver-4
Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver-5
Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver-6
Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver-7
Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver-8
Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver-9
Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver-10
Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver-11

COMENTARII (35)

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

16.04.2016, 02:18

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

17.04.2016, 23:24

foarte gustoasa si aspectuoasa!

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

18.04.2016, 20:34

Muțumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!