Ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza

de Merisor in Ciorbe, 8 Ian 2016 | 7535 vizualizari

 

Ciorbele acrite cu zeama de varza erau de departe cele mai bune, pe cand eram eu copil.
Si acum imi plac la fel de mult, dar am descoperit si altele intre timp, care le-au devansat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase de porc proaspete
  • 2 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina telina, mica
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 ardei gras, rosu
  • 250 g rosii pentru ciorba
  • sare
  • piper
  • 4 l apa
  • 1 l zeama de varza
  • tarhon
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza:

Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 5-6 minute de cum ating punctul de fierbere, apoi se scurge apa si se clatesc oasele si vasul bine, cu apa fierbinte.

Se pun din nou oasele la fiert in apa clocotita cu putina sare, in functie de cat este de sarata si zeama de varza.

Cand carnea de pe oase este usor patrunsa, ca trebuie sa aiba si carne, cred ca asta se subintelege, adaugam radacinoasele si ceapa, curatate si tocate in cuburi si dupa cateva minute, completam ciorba cu zeama de varza.

Ardeiul il adaugam ceva mai tarziu, cand radacinoasele sunt aproape fierte, pentru a nu se inmuia prea rau. Ardeiul este bine sa ramana mai tare pentru a avea aspect placut in ciorba, dar si pentru a-si pastra cat de cat proprietatile.

Dupa ce adaugam si ardeiul, putem adauga rosiile, apoi tarhonul si mai lasam ciorba pe foc timp de 10 minute, timp in care ii potrivim gustul cu sare si piper, apoi, dupa ce se tempereaza putin, adaugam patrunjelul, tocat marunt.

Servim ciorba fierbinte, cu ardei iute, smantana, sau simpla, dupa preferinte.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Se poate adauga un ou batut, la finalul fierberii, pentru a se ingrosa zeama.

2

Se poate adauga fidea sau o mana de paste, cand ciorba este fiarta trei sferturi. Eu am preferat-o simpla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Andra_Constantinescu 1

16.01.2016, 14:50

O bunatate!

kytz 1

15.12.2016, 14:36

Ancutsa 1

02.07.2019, 19:15

Grozava!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman