Ciorba falsa de burta

de Criss in Supe/Ciorbe, 25 Apr 2013 | 33395 vizualizari

 

De mult am ochit aceasta ciorba pe care am vazut-o pe foarte multe bloguri insa abia azi a venit randul sa o si gatesc. Cu mana pe inima va spun ca din prima a trecut direct in topul preferintelor. Si de acum cred ca voi gati cel putin o data pe luna aceasta ciorba, atat de mult mi-a placut. Si eu nu sunt fan ciorbe/supe, in sensul ca as putea trai foarte bine si fara ele. Denumirea vine de la faptul ca fasiile de pleurotus imita foarte bine burta de vita (pe care, by the way nu pot s-o sufar si nu gatesc niciodata ciorba de burta :D).

 

INGREDIENTE

  • 500 g pleurotus
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa alba
  • cateva bucatele de gogosari murati (eu am avut in amestec cu ardei iute si a dat si un iz picant ciorbei)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare dupa gust (sau delikat, daca folositi)
  • otet dupa gust (eu am pus putina zeama de la ardei iuti )
  • 400 ml smantana
  • 1 galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta:

Ceapa se toaca marunt si legumele se dau pe razatoarea mare si se calesc in ulei. Se pune apa si se lasa sa fiarba . (Daca nu va indurati sa aruncati coditele de la ciuperci, atunci puneti-le sa fiarba impreuna cu legumele.) Se adauga si bucatelele de gogosari murati.
Intre timp se taie fasii ciupercile si se adauga si acestea la ciorba. Vor fi gata in scurt timp. Cand toate legumele sunt fierte, se adauga sare dupa gust, otet si smantana amestecata cu galbenus de ou si usturoiul pisat. Pentru ca smantana sa nu se taie si sa nu aiba aspectul acela urat de parca s-ar fi branzit, se pune intr-un bol mai mare, se amesteca cu galbenusul si se adauga cate un polonic de ciorba si se amesteca, apoi se toarna in oala.
Se serveste cu ardei iute.
Enjoy! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

09.10.2015, 22:52

O trecem la meniu

JessyMiller 1

15.03.2017, 22:03

Si eu am mai facut aceasta ciorba si pot sa spun ca este super buna!

Criss 1

26.03.2017, 20:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )