Ciorba greceasca de pui

de Sidy in Ciorbe, 16 Apr 2013 | 27455 vizualizari

 

Este o ciorba foarte gustoasa si hranitoare iar gustul original este dat de aroma sucului de lamaie , care ii da un gust deosebit, unei simple ciorbe de pui cu legume.
In plus, nu va dura mai mult de 60 de minute sa preparati o ciorba delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de pui cu os
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 80 g orez
  • 1 lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 1 rosie
  • 200 ml smantana
  • frunze de patrunjel
  • sare
  • piper boabe Kotany
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba greceasca de pui:

Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.

O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa aiba o culoare frumoasa.

Punem la fiert carnea de pui in apa cu sare si cand fierbe, inlaturam spuma.

Adaugam zarzavatul si lasam sa fiarba impreuna cu carnea.

Dupa ce au fiert, se adauga orezul, amestecam bine sa nu se lipeasca de fundul oalei; fierbem aproximativ 20 de minute.

Se adaugam smantana, galbenusurile frecate cu zeama de lamaie si 1-2 polonice ciorba fierbinte.

Tocam patrunjel verde si il presaram pe deasupra.

Si asa obtinem o ciorba usoara si satioasa.

Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Servim ciorba alaturi de un ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba greceasca de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

-Licurici- 1

24.06.2015, 07:45

mihaelar63 1

01.09.2017, 17:00

Asta-i ciorbita ce o fac azi

Sidy 1

07.09.2017, 07:32

Au facut-o ? Sa va fie de sanatate ! Pofta mare !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec