Ciorba manastireasca de legume

de Sylvia in Ciorbe, 3 Dec 2014 | 11795 vizualizari

 

Mancarea facuta la manastire este magica, cele cateva retete pe care le stiu le respect cu grija si cu drag. Este o mancare simpla, cu ingrediente de cea mai buna calitate, facuta cu mare drag si cu multa rabdare si dragoste. Este o mancare dincolo de spatiu si negurile vremii, parca simti in ea secolele care s-au scurs si dragostea si credinta care au ramas pietrele de temelie. Este dovada clara ca mancarea buna este simpla, cu ingrediente la indemana , iti aduce cu drag aminte de vremurile cand oamenii stiau sa traiasca simplu si sa fie fericiti.

 

INGREDIENTE

  • ceapa
  • morcov ras
  • telina rasa
  • pastarnac ras
  • fasole verde si galbena
  • fasole boabe
  • ardei rosu
  • o cana de bulion
  • rosie
  • sare bruta
  • usturoi
  • piper proaspat macinat
  • dafin
  • 2 linguri de ulei
  • cimbru uscat
  • patrunjel verde
  • telina verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba manastireasca de legume:

Prepararea si ingredientele sunt extrem de simple, rabdarea si dragostea de bucate este cheia retetei. Toate radacinoasele ( morcovul pastranacul, telina ) se dau pe razatoare. Ceapa, ardeiul, rosia si fasolea pastai se toaca marunt ca sa isi scoata tot gustul si sa fie placute la vedere. Untelemnul/uleiul se folosesc cu cumpatare , 2 linguri sunt suficiente, gustul trebuie sa iasa din legume si mancarea sa fie usoara si economica. 

Intr-o oala mare si cuprinzatoare se pun in 2 linguri de ulei,ceapa, fasolea verde si boabele de fasole prefierte, ardeiul rosu sa se unduiasca putin cu sare bruta si ulei si piper proaspat macinat. Focul se lasa mic de tot ca sa patrunda bland legumele pret de 10 minute. Se adauga radacinoalese date pe razatoare ca sa scoata tot gustul aromat si se lasa la foc mic de tot pana se patrund bine, pret de 10 minute, legumele se inmoaie astel si scot toata dulceata lor naturala. 

Apoi se pune apa clocotita, se adauga dafin, cimbru uscat si un catel de usturoi zdrobit si se lasa sa clocoteasca incet pe foc mic de tot timp de 20-30 minute. Este important ca legumele sa aiba timp sa isi spuna povestea impreuna si sa scoata toata aroma din ele. Se adauga apoi bulionul si rosia decojita taiata marunt si se mai lasa sa clocoteasca si sa scada pret de 5 minute. La sfarsit se drege dupa gust cu sare si piper si se parfumeaza dupa ce este luata de pe foc cu ierburi aromate dupaplac, eu am pus patrunjel si putina telina verde. 

Dupa ce a fost luata de pe foc se mai lasa pret de cateva minute acoperita cu un capac ca ciorba sa se desavarseasca in liniste si legumele sa isi termine de povestit aroma. Va doresc pofta buna si sa mancati cu drag din aceasta ciorba minunata! 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba manastireasca de legume-0
Ciorba manastireasca de legume-1
Ciorba manastireasca de legume-2
Ciorba manastireasca de legume-3
Ciorba manastireasca de legume-4
Ciorba manastireasca de legume-5

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

30.03.2015, 21:01

Chiar ieri am mâncat la mănăstirea Prislop din Boiu Mare/Maramureș. E delicioasă!

Carmen

Carmen 1

06.04.2015, 06:11

magica si sanatoasa

Panacris

Panacris 1

18.08.2015, 08:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!