Ciorba manastireasca de legume

de MotanLaOale in Ciorbe, 6 Oct 2015 | 25075 vizualizari

 

Inspirata de Sylvia.
Secretul acestei ciorbe este rabdarea cu care sa astepti sa fie gata la foc mic pe indelete ca toate legumele sa-si lase gustul si aroma.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 100g fasole verde
  • 100g fasole galgena
  • 100g mazare
  • 200g fasole boabe prefiarta
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 cartofi mari
  • 6 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba manastireasca de legume:

Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa.

Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina la foc foarte mic 10 minute.

Se adauga ardeiul, fasolea verde si galbena, mazarea, fasolea boabe prefiarta si se mai calesc inca 10 minute la foc mic.

Se pune apa clocotita, se adauga foile de dafin, sare, piper, cateii de usturoi zdrobiti si se fierbe 20-25 minute la foc mic.

Se adauga cartofii si se mai fierbe 15-20 minute la foc mic.

Se adauga si rosiile taiate cubulete si se mai fierbe 15 minute tot la foc mic.

Se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.

Se gusta si se potriveste de sare si piper si este gata.

Se acopera cu un capac pentru 5 minute pentru aromatizarea ingredientelor dupa care se poate servi.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte legume, care va plac, dar trebuie sa fie adaugate in ciorba in functie de timpul de fierbere.

2

Nu am incercat dar cred ca ar fi buna si acrita cu bors.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba manastireasca de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors cu legume de vara