Ciorba manastireasca de legume

de MotanLaOale in Ciorbe, 6 Oct 2015 | 7150 vizualizari

 

Inspirata de Sylvia.
Secretul acestei ciorbe este rabdarea cu care sa astepti sa fie gata la foc mic pe indelete ca toate legumele sa-si lase gustul si aroma.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 100g fasole verde
  • 100g fasole galgena
  • 100g mazare
  • 200g fasole boabe prefiarta
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 cartofi mari
  • 6 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba manastireasca de legume:

Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa.

Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina la foc foarte mic 10 minute.

Se adauga ardeiul, fasolea verde si galbena, mazarea, fasolea boabe prefiarta si se mai calesc inca 10 minute la foc mic.

Se pune apa clocotita, se adauga foile de dafin, sare, piper, cateii de usturoi zdrobiti si se fierbe 20-25 minute la foc mic.

Se adauga cartofii si se mai fierbe 15-20 minute la foc mic.

Se adauga si rosiile taiate cubulete si se mai fierbe 15 minute tot la foc mic.

Se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.

Se gusta si se potriveste de sare si piper si este gata.

Se acopera cu un capac pentru 5 minute pentru aromatizarea ingredientelor dupa care se poate servi.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte legume, care va plac, dar trebuie sa fie adaugate in ciorba in functie de timpul de fierbere.

2

Nu am incercat dar cred ca ar fi buna si acrita cu bors.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba manastireasca de legume-0
Ciorba manastireasca de legume-1
Ciorba manastireasca de legume-2
Ciorba manastireasca de legume-3
Ciorba manastireasca de legume-4
Ciorba manastireasca de legume-5
Ciorba manastireasca de legume-6
Ciorba manastireasca de legume-7
Ciorba manastireasca de legume-8
Ciorba manastireasca de legume-9
Ciorba manastireasca de legume-10
Ciorba manastireasca de legume-11
Ciorba manastireasca de legume-12
Ciorba manastireasca de legume-13
Ciorba manastireasca de legume-14
Ciorba manastireasca de legume-15
Ciorba manastireasca de legume-16
Ciorba manastireasca de legume-17
Ciorba manastireasca de legume-18
Ciorba manastireasca de legume-19

COMENTARII (31)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

18.11.2015, 16:41

GabrielaMO

GabrielaMO 1

10.07.2016, 20:32

Buna ziua!

Am si eu o mica intrebare: Avand in vedere cantitatea mare de legume, ce cantitate ar trebui sa aiba oala in care sa prepar aceasta reteta? :S Eu am o oala de 10 kg, dar imi este teama sa nu imi iasa tocanita. Ultima data cand am facut o supa si am pus mai multe legume, pana au fiert toate, mi s-a facut tocana....nu prea vreau sa repet experienta, ca sa nu imi dezamagesc iubitul, caruia ii iese ciorba, spre deosebire de mine....

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.07.2016, 22:17

Eo am folosit o oala de 6 litri. Si legumele se pun pe rand in functie de timpul de fierbere. Si intradevar este o ciorba un pic mai deasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!