Ciorba "mofturoasa"

de CookieMonster in Ciorbe, 22 Apr 2013 | 1545 vizualizari

 

Daca unii au pasarele, noi cred ca avem stoluri cand vine vorba de murdarit pe maini. Ne palce ciorba cu carne de pui dar nu ne palce sa ne murdarim cand mancam asa ca dupa ce carnea este fiarta bine dezosam puiul si introducem din nou carne in ciorba/supa :D cum am zis de la inceput stoluri ;)

 

INGREDIENTE

  • pui: 2 pulpe superioare de pui, 2 aripi intregi si osul de la piept
  • 1 creanga de busuioc
  • 1/4 de telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2 cuiburi de taietei
  • 5 linguri de patrunjel taiat marunt
  • 5 linguri de leustean taiat marunt
  • sare si piper
  • 250 ml bors de putina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba "mofturoasa":

1. Se pune carnea la fiert impreuna cu creanga de busuioc ( eu am avut un cocos de tara si a durat 40 - 50 de minute) si cu o lingura indepartam spuma de la suprafata.

2. Intre timp pregatim legumele: se spala bine si se curata, morcovii si telina se taie cubulete, ceapa, patrunjelul si leustenul se maruntesc.

3. Cand carnea este suficient de fiarta se scoate din ciorba, se lasa la racit putin si apoi se dezoseaza. Bucatile de carne se taie la ce dimensiuni doriti si apoi le punem din nou la fiert impreuna cu legumele si verdeata.

4. Odata ce morcovul este fiert bine adaugam borsul si la sam sa dea in cateva clocote. Adaugam 2 cuiburi de taietei si mai lasam 3 minute pe foc. Punem sare si piper dupa gust.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu putina smatana grasa

COMENTARII (20)

COSTEO 1

22.04.2013, 23:30

Place buna!

CookieMonster 1

23.04.2013, 08:28

Va multumesc! Ma bucur ca va place

Krystyan Trendy 1

08.12.2013, 13:42

ce ciorbica buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21