Ciorba pescareasca de crap

de RuxyRux in Ciorbe, 23 Feb 2011 | 11036 vizualizari

 

Aceasta ciorba este mult mai delicioasa cand se face afara in gradina la ceaun la foc de lemne alaturi de prieteni si de-un peste proaspat ..dar desigur e perfecta si asa...e reteta mamei si in cautarile mele am descoperit ca are mai multe variante dar toate avand de fapt acelasi punct de plecare pestele mic si pestele mare.

 

INGREDIENTE

  • Peste mare de Dunare : crap cateva bucati
  • Peste mic marin : hamsie o farfurie
  • 2 ardei rosii capia
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • cartofi 4 buc
  • 2 radacini de patrunjel
  • rosii
  • 3 linguri de bulion
  • otet dupa gust( de mere cu miere)
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba pescareasca de crap:

Punem la foc pestele mic, luam spuma, cand a fiert il scoatem din oala si punem legumele, iar cand sunt pe jumatate fierte punem crapul, luam din nou spuma, lasam sa fiarba punem si bulionul.

Cand au fiert scoatem cu grija si atentie crapul pe o farfurie intinsa . Scoatem si cartofii intr-un vas.

Pasam rosiile, hamsiile, un morcov, o radacina de patrunjel , rosiile si ardeii cu zeama dupa ce am strecurat-o.

Punem din nou la foc, potrivim de sare, eu adaug otetul direct in oala dupa gust, unele persoane servesc otetul in farfurie cand mananca alaturi de mujdeiul de usturoi. Eu pun cateii de usturoi zdrobiti direct in oala. Mie imi place sa potrivesc direct gustul ciorbei.

Ca modalitate de servire, punem zeama in farfurie, cartofii, morcovul si bucatile de peste. Punem si patrunjelul deasupra. Cine mai doreste isi mai pune otet , sare si mujdei. E un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba pescareasca de crap" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda si stevie