Ciorba radauteana

de Sylvia in Ciorbe, 9 Feb 2010 | 8226 vizualizari

 

Este una din ciorbele noastre preferate, imi aminteste mereu de Moldova care imi este draga intr-un mod aparte, de oameii minunati pe care am avut norocul sa ii cunosc acolo si de clopotul manastirilor din Nordul Moldovei. Am mancat prima data aceasta ciorba la pensiunea Casa Elena , sa nu o ratati daca vizitati Nordul Moldovei, au o mancare excelenta , o curte plina de muscate vara si un peisaj de vis. Imi plac mancarurile moldovenesti dar din pacate nu stiu foarte multe retete, sper sa descopar si sa incerc noi retete.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru o cantitate de 5-6 l  de un pui mare de casa ( neaparat de casa sau gaina ca sa fie gustoasa, eu am pus e data aceasta  de la 2 pui pieptul  de pui si spatele )
  •  legume cat de multe cateva cepe,
  • morcovi,
  • telina,
  • pastranac si patrunjel radacina ( eu nu am gasit aici) ,
  • cateva frunze de dafin,
  • un ardei rosu,
  • o crenguta de cimbru verde,
  • 500 ml smantana,
  • 3 galbenusuri ,
  • sare,
  • piper boabe,
  • ierburi aromate verzi ce preferati ( telina, leustean)
  • 2 maciulii  de usturoi.
  • O lingura de bors magic sau  zeama de la muraturi pentru acrit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

  Pregatim carnea si o spalam bine, eu am pus 2 piepturi de pui cu 2 bucati de spate.

  Pregatim si curatam legumele pe care le vom pune impreuna cu carnea sa fiarba intregi, cu putina sare si piper si crenguta de cimbru.

  Eu am fiert carnea si legumele in oala cu presiune timp de 30 de minute, prefer varianta aceasta pentru ca merge mai repede si parca are un gust mai bun.  Dupa ce este fiarta carnea  si legume strecuram supa intr-un alt vas si punem la clocotit din nou supa clara cu un cub de pui si cateva foi de dafin .

   Intre timp scoatem carnea de pui de pe oase si o taiem fasii lungi de 3- 4 cm si late de un cm si radem un morcov si taiem cubulete mici o jumatate de ardei fiert . Le punem inapoi in sau dupa ce a data cateva clocote cu dafinul.

   Separat eu am facut in blender ceapa , un morcov si telina si am pus-o inapoi in ciorba clocotita , da un gust minunat si  o anumita consistenta ciorbei. Adaugam usturoiul zdrobit si mai dregem la gust cu sare si piper daca este cazul . Lasam sa dea un clocot si adaugam smantana frecata bine cu 3 galbenusuri, acrim dupa gust ( eu am folosit zeama de la muraturi de data aceasta)   si stingem focul.

  Adaugam o mana de verdeata tocata marunt si acoperim cu un capac si o lasam macar 10 minute sa se povesteasca aromele.

  Se serveste fierbinte , cu ardei iute si cu paine de casa eu am servit-o in strachini romanesti ,  imi place sa le folosesc la mancarea traditional romaneasca .

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba radauteana-0
Ciorba radauteana-1
Ciorba radauteana-2
Ciorba radauteana-3
Ciorba radauteana-4
Ciorba radauteana-5
Ciorba radauteana-6

COMENTARII (15)

Sylvia 1

12.02.2010, 11:23

Bunica la regim supe de legume

marcela1979 1

17.04.2010, 16:20

si mie imi place ciorbita asta .O fac mai mult pt colega mea care nu mananca ciorba de burta

alinutzika 1

18.08.2011, 23:14

tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41