Ciorba radauteana

de deyutzky in Ciorbe, 16 Iun 2013 | 7021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati piept de pui (aprox 650 gr)
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei capia
  • 3 galbenusuri
  • 450 gr smantana cu continut mai mare de grasime
  • 1 lingurita faina
  • 3-4 linguri otet
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Spalam bine pieptul de pui, umplem o oala cu 4 litri de apa si punem pieptul la fiert.

Cand pieptul incepe sa fiarba, inlaturam spuma cu o spumiera.

Spalam bine si curatam legumele - cepele, morcovii, pastarnacul si ardeiul - le taiem in bucati mari si le punem la fiert impreuna cu carnea.

Verificam legumele si carnea, iar daca acestea sunt fierte dam oala de pe foc, scoatem pieptul si legumele pe platouri separate, iar apa in care au fiert o pastram.

Pieptul se taie fasii, jumatate din cantitatea de morcovi impreuna cu pastarnacul se paseaza pana se formeaza un piure, iar restul de legume le taiem marunt (mie-mi plac si legumele in supa, dar se pot pasa toate, depinde cum va place).

Punem oala inapoi pe foc, adaugam carnea si legumele si lasam pana incepe sa fiarba.

Galbenusurile se bat impreuna cu smantana si o lingurita de faina.

Se adauga in aceasta compozitie cateva linguri de ciorba fierbinte si se amesteca bine.

Cand ciorba fierbe adaugam compozitia obtinuta si amestecam continuu cu o lingura de lemn, dupa care acoperim cu un capac si lasam sa dea cateva clocote.

Punem sare si piper dupa gust, otetul si usturoiul dat prin razatoarea mica sau pisat bine.

La sfarsit adaugam patrunjelul verde.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana