Ciorba radauteana

de Ina in Supe/Ciorbe, 3 Ian 2015 | 28539 vizualizari

 

Florinaaa, fa-mi o ciorba !
Si-am facut, ca trebuia sa ma dreg si eu, dupa atatea prajituri si "porcarii" :D :))))

 

INGREDIENTE

  • un piept de pasare ( cocoş de curte )
  • o ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • un ardei gras/ gogosar
  • legume uscate fara sare 
  • sare
  • 700 g iaurt
  • 3 galbenusuri crude
  • o capatana de usturoi
  • otet
  • patrunjel/leustean tocat
  • Pentru aspect:
  • un morcov ras
  • 2 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Curatam legumele ( ceapa, gogosarul, morcovul si pastarnacul ), le spalam si le despicam in doua .

Pieptul de pasare il spalam in apa rece, apoi il punem la fiert, in 3-4 litri de apa, impreuna cu legumele si o lingura cu sare. Eu am adaugat si o lingura cu legume uscate fara sare. Am fiert totul in oala sub presiune, timp de 30 minute, apoi am oprit focul.

Lasam sa iasa presiunea din vas, apoi deschidem capacul si scoatem carnea si  bucatile de legume, lasandu-le sa se raceasca.

In timp ce zeama si carnea se racesc, frecam galbenusurile crude cu praf de sare si adaugam treptat iaurtul, pana obtinem un amestec omogen. 

Pentru a impiedica branzirea oului in supa, adaugam in compozitia de galbenusuri cate un polonic de supa calda, pentru egalizara treptata a temperaturii, amestecand continuu. Cand amestecul de ou si iaurt este suficient de cald, il adaugam in zeama si amestecam. 

Desfacem carnea de pe oase si o tocam in bucati mici, pe care le vom pune in ciorba.

Curatam usturoiul, il pisam si-l adaudam in ciorba. 

Separat, curatam un morcov si-l dam pe razatoarea mica, apoi il calim usor in 2 linguri cu ulei. Punem peste morcovul calit un polonic de zeama, amestecam si turnam amestecul in ciorba, imbunatatind in acest fel atat aspectul, cat si gustul ciorbei.

Acrim ciorba cu otet ( mie-mi place sa pun si cateva linguri cu otet in care au stat ardei iuti ) si presaram patrunjel sau leustean tocat. 

Potrivim gustul de sare.

Servim fierbinte, alaturi de ardei iuti.

 

TIPS-URI

1

Eu folosesc iaurt si nu smantana, pentru ca ciorba sa nu fie foarte grasa. Mi se pare ca in acest fel si gustul ciorbei este mai bun.

2

Daca folositi smantana, reduceti cantitatea.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba  radauteana 360536
retete culinare - Ciorba  radauteana 360537
retete culinare - Ciorba  radauteana 360539
retete culinare - Ciorba  radauteana 360540
retete culinare - Ciorba  radauteana 360542
retete culinare - Ciorba  radauteana 360543
retete culinare - Ciorba  radauteana 360544
retete culinare - Ciorba  radauteana 360546
retete culinare - Ciorba  radauteana 360548
retete culinare - Ciorba  radauteana 360549
retete culinare - Ciorba  radauteana 360551
retete culinare - Ciorba  radauteana 360553
retete culinare - Ciorba  radauteana 360554
retete culinare - Ciorba  radauteana 360555
retete culinare - Ciorba  radauteana 360556
retete culinare - Ciorba  radauteana 360557

COMENTARII (23)

mi09mi 1

03.01.2015, 23:11

foarte buna ciorba ta! Excelenta ideea cu iaurtul. Dar , din pacate, nu e radauteana. Incearca sa-i dai o denumire noua. eventual sa-ti poarte numele. Felicitari!

Ina 1

04.01.2015, 00:04

atunci e fetesteana ))
Oricum, multumesc pentru vizita

mihaelar63 1

06.01.2015, 04:43

Si eu vreau din cocos de curte [ era sa zic de munte ]

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29