ciorba radauteana

de madab in Ciorbe, 3 Iul 2015 | 2511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 300g smantana
  • 5 morcovi
  • jumatate ardei gras rosu
  • 2 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras verde
  • jumatate gulie
  • sare
  • 10-15 boabe piper
  • 4-5 catei usturoi
  • otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ciorba radauteana:

Intr-o oala  se pune la fiert pieptul de pui Si boabele de piper.

Cand este fiert se scoate din acea apa si se lasa la racit.

Se curata legume si se pun 3 morcovi la fiert impreuna cu pastarnacul lasati intregi , ceapa intreaga si gulia taiata bucati mari Si se pun la fiert in apa de la carne.

Cand sunt fierte foarte bine se scot si se pastreaza doar morcovii.

Intr-o tigaie se pun cei 2 morcovi dati pe razatoarea mica impreuna cu jumatatea de ardei rosu taiat cubulete foarte mici si se calesc bine.

Piepul de pui se rupe fasii (nu se taie bucatele) caci iese mult mai bun decat taiat.

Morcovii fierti se taie fasii medii dreptunghiulare (2-3cm) si se pun impreuna cu carnea in supa de la carne si  legume Si se mai lasa la fiert la foc foarte mic si se adauga si morcovii caliti.

Cand sunt fierte bine toate , se adauga smantana (care este amesteca intr-un bol cu putina supa ) , usturoiul batut marunt si se lasa sa mai fiarba la foc mic (sa nu se stranga smantana).

Se condimenteaza cu sare, piper dupa gust. 

Se poate servi cu ardei iute ,mujdei de usturoi  si otet dupa gustul fiecaruia.

Se poate pune patrunjel si/sau marar verde tocat marunt.

Pofta buna  ! ! ! 

 

RETETA IN IMAGINI

ciorba radauteana-0
ciorba radauteana-1
ciorba radauteana-2
ciorba radauteana-3
ciorba radauteana-4
ciorba radauteana-5

COMENTARII (10)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

03.07.2015, 19:19

Retete cu Margareta Cismasiu

Retete cu Margareta Cismasiu 1

03.07.2015, 23:12

buna

mirela0911

mirela0911 1

04.07.2015, 09:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!