Ciorba radauteana

de Criss in Ciorbe, 3 Noi 2015 | 18602 vizualizari

 

Ciorba radauteana provine din zona Bucovinei si este asemanatoare la gust cu ciorba de burta. Cel putin asa se spune.... Ciorba de burta nu-mi place de nicio culoare, dar aceasta ciorba radauteana are un o aroma si o consistenta fina si catifelata.Am vazut diferite variante ale ciorbei radautene, cu legume tocate marunt, cu legume fierte intregi, apoi scoase din ciorba, eu am ales sa le pasez cu mixerul vertical si sa le pun inapoi in ciorba, ceea ce i-a conferit ciorbei consistenta cremoasa. Noua ne-a placut foarte mult in aceasta varianta, motiv pentru care data viitoare am sa pun mai multe legume, sa fie si mai cremoasa ciorba.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1 ardei
  • 1 cartof  
  • 3 catei de usturoi (sau mai multi, daca va place gustul)
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 350 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare dupa gust
  • 1 lingura vegeta
  • otet dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se pune la fiert intreg, cu tot cu piele si os. Cand incepe sa fiarba, se aduna spuma, apoi se adauga legumele intregi, exceptand usturoiul. Se adauga sarea dupa gust si vegeta. Cand carnea si legumele au fiert, se scot cu o paleta. Se indeparteaza pielea de pe pieptul de pui, se ia carnea de pe os si se taie fasii. Ceapa si ardeiul se arunca, restul legumelor se pun intr-un bol si se paseaza cu mixerul vertical, apoi piureul si carnea se pun inapoi in supa si se da supa in clocot. Smantana se amesteca cu galbanusurile, se adauga supa fierbinte si se amesteca, apoi se toarna tot amestecul in supa. Se adauga usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt si otetul dupa gust si rezultatul e o ciorba fina si gustoasa.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ied cu leustean