Ciorba radauteana a la Gaby_d

de Corinuta in Ciorbe, 11 Ian 2015 | 6082 vizualizari

 

Am luat ciorba lu' Gaba si am facut-o varza! :))) De fapt ingredientele-s aceleasi, doar modul de preparare difera, dar e foarte buna. Mi s-a spus ca seamana cu ciorba de burta... io nu stiu, ca d-aia nu mananc :D

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 linguri unt
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 1 felie de telina
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 legatura patrunjel verde
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g smantana cu 30% grasime
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare, piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana a la Gaby_d:

Se curata cepele si se toaca marunt, apoi se pun la calit in untul topit. Morcovii si telina se curata si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc putin impreuna cu ceapa. Pieptul de pui se spala si se taie felii. Se caleste si acesta impreuna cu legumele. Dupa cateva minute  se adauga 3 litri de apa fierbinte, se pun frunzele de dafin si putina sare si piper. Se fierb aprox. 30 de minute sau pana este fiarta carnita, apoi se ia de pe foc. 

Se spala patrunjelul si se toaca marunt, apoi se adauga la ciorba fierbinte. Acrim ciorba cu zeama de lamaie si condimentam cu sare si piper. Cateii de usturoi ii curatam si ii pisam, apoi ii amestecam cu smanatana si cu galbenusurile. Luam 2-3 polonice de ciorba si le turnam peste smantana, apoi amestecam bine. Se toarna amestecul in oala, peste ciorba si se omogenizeaza, apoi e gata de servit.

Foarte simplu de facut si delicioasa!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de zeama de lamaie, puteti acri ciorba cu otet sau bors, dupa preferinte.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba radauteana a la Gaby_d-0
Ciorba radauteana a la Gaby_d-1
Ciorba radauteana a la Gaby_d-2
Ciorba radauteana a la Gaby_d-3
Ciorba radauteana a la Gaby_d-4

COMENTARII (23)

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

13.01.2015, 09:29

tanyapatap

tanyapatap 1

17.01.2015, 21:43

iulia10

iulia10 1

01.03.2015, 17:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!