Ciorba radauteana cu praz

de Bya Ralu in Ciorbe, 29 Dec 2015 | 3346 vizualizari

 

M am inspirat din reteta lui mery,doar ca eu am pus si praz in plus.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui(sau bucati de pui,aripi,spate)
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • 1 buc praz
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • 200 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 1 legatura patrunjel
  • vegeta/piper
  • otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana cu praz:

Se pune la fiert pieptul de pui in oala de ciorba.

Ceapa o tocam marunt,morcovul rondele iar pastarnacul cubulete si le calim in putin ulei de masline.

Se adauga legumele calite dupa circa 20 minute,cand pieptul de pui este fiert(se scoate si se taie cubulete).

Adaugam foiile de dafin si usturoiul pisat peste care se adauga putin otet.

Prazul se taie rondele si se adauga spre final in ciorba.

Smantana se amesteca cu galbenusuriile si faina care se subtiaza cu zeama din ciorba.

Acest amestec se adauga treptat,amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Se adauga condimente dupa gust si se mai lasa 5-10 minute sa fiarba la foc mic.

Se pune patrunjel tocat marunt dupa stingerea focului.

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iute

2

eu am adaugat si putin tarhon in otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana cu praz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din carne de pui