Ciorba taraneasca cu afumatura

de Oana in Ciorbe, 2 Noi 2010 | 12009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g sunculita afumata
  • 0 ceapa mare rosie
  • un morcov
  • o jumatate de telina
  • un dovlecel
  • un pastarnac
  • o mana de fasole verde
  • 2 cartofi
  • un ardei gras
  • cateva fire de telina
  • un pahar cu lapte
  • 2 linguri cu smantana
  • un ou
  • o ceasca cu bors
  • sare
  • tarhon uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca cu afumatura:

Sunculita se taie felii si se inabuseste cu ceapa rosie taiata cubulete. Se adauga tijele de telina taiate rondele subtiri si se mai lasa putin la inmuiat. Restul legumelor se curata, se spala si se taie. Se adauga o cescuta de apa calda. Cand incepe sa fiarba se adauga morcovul si pastarnacul rondele, apoi telina si ardeiul gras taiate cubulete. Dupa 5 minute se adauga 2 litri de apa fiarta. Dupa 10 minute se adauga dovlecelul cubulete, cartofii taiati cuburi mai mari si fasolea verde sau galbena taiata. Se fierbe pana sunt legumele moi, apoi se da focul mic. Se adauga borsul. Laptele si smantana se amesteca bine, apoi se pune cate un polonic de supa fierbinte si se amesteca. Cand laptele s-a incalzit se adauga in oala cu ciorba si se amesteca bine. Se opreste focul. Oul se bate si se toarna in ciorba formandu-se zdrente. Se presara tarhon uscat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba taraneasca cu afumatura 59984
retete culinare - Ciorba taraneasca cu afumatura 59985
retete culinare - Ciorba taraneasca cu afumatura 59986
retete culinare - Ciorba taraneasca cu afumatura 59987
retete culinare - Ciorba taraneasca cu afumatura 59988
retete culinare - Ciorba taraneasca cu afumatura 59989

COMENTARII (17)

Oana 1

03.11.2010, 17:04

Ma bucur mult ca va place, va servesc cu placere! Mihaela, numai tu mi-ai facut pofta cu ciorbita ta . Eu am pus si o cescuta cu bors, tare buna e mai acrisoara

babi5 1

19.06.2013, 15:41

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 12:34

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18