Ciorba taraneasca cu scarita

de Sidy in Ciorbe, 27 Oct 2012 | 2185 vizualizari

 

Atat bucataria ungureasca cat si cea spaniola folosesc multa carne afumata in preparatele mancarurilor, deoarece carnea afumata da un gust mai bun.
Usor de facut si foarte gustoasa, aceasta ciorba taraneasca cu afumatura, va incanta cu siguranta toata familia.

 

INGREDIENTE

  • 300 g scarita
  • 2 morcovi
  • 2 radacina patrunjel
  • 2 cartofi
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 150 g mazare verde
  • 150 g fasole verde
  • leustean
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca cu scarita:

Punem scarita taiata potrivit, la fiert, intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba cateva clocote, iar dupa aceea adunam spuma formata. 

Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun la sotat in doua linguri ulei  pentru cateva minute ,pana morcovul isi schimba culoarea. Amestecati mereu sa nu se arda.

Spalam si tocam marunt legumele si le adaugam in oala cu afumatura.Ceapa o putem lasa intreaga si dupa ce a fiert ,o scoatem din ciorba.

Potrivim gustul cu sare si piper si o lasam pana se fierb bine legumele. 

Dupa ce au fiert stingem focul sub ciorba si presaram deasupra patrunjel verde tocat.

Acrim ciorba cu zeama de lamaie sau daca va place gustul mai iute cu zeama dupa ardeii iuti pusi la murat, pentru iarna, asa cum am facut eu.

Servim ciorba fierbinte alaturi de ardei iute.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate adauga putina smantana sau iaurt , la servire.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba taraneasca cu scarita-0
Ciorba taraneasca cu scarita-1
Ciorba taraneasca cu scarita-2
Ciorba taraneasca cu scarita-3
Ciorba taraneasca cu scarita-4
Ciorba taraneasca cu scarita-5

COMENTARII (15)

MIUTA 1

27.10.2012, 16:51

Cred ca e super delicioasa!Imi place si cum arata asa ca 10 cu felicitari

diaconta 1

27.10.2012, 21:50

ce-mi plac ciorbitele tale

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 06:39

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04