Ciorbă ţărănească de fasole

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 10 Apr 2012 | 3397 vizualizari

 

Nu-i mare filosofie în pregătirea unei ciorbe de fasole. Îmi place...fie ea scăzută sau ciorbă cu sau fără carne; mai ales când toate legumele sunt proaspete. Cu câteva frunze de leuştean...şi-o salată de ceapă roşie...mi-e binevenită oricând.

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole albă;
  • 2 cepe;
  • 5 morcovi mici;
  • 1/4 ţelină rădăcină;
  • 1/2 păstârnac;
  • 2 dovlecei;
  • 1 ardei;
  • 1 cartof;
  • 500 g roşii;
  • 1 foaie de dafin;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare,
  • piper.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă ţărănească de fasole:

Fasolea se alege, se ţine în apă peste noapte, se fierbe în două ape.

Se spală, se curaţă, se toacă destul de măricel legumele, doar nu degeaba am numit-o ciorbă ţărănească :)), doar cartoful îl tai mai mărunt; de data asta păstârnacul e dat la răzătoare, dar nu-i musai, se toacă la fel ca morcovii şi ţelina.

Se încinge cratiţa, se adaugă ulei de floarea soarelui, se căleşte foarte puţin ceapa, 1-2 minute, după care se adaugă pe rând celelalte legume. 

Se adaugă morcovii, ţelina, cartoful, păstârnacul, tăiate grosolan cum am mai zis, apoi fasolea, dovleceii, ardeii şi roşiile tocate cubuleţe.

Se amestecă totul, se toarnă în jur de 3-4 L apă fierbinte, se adaugă 1 foaie de dafin şi sare. 

Eu folosesc oala cu presiune la ciorba de fasole, după ce începe să "fluiere" cratiţa, dau focul la econom şi o ţin cam 40-50 de minute. După acest timp, o las de-o parte în jur de 30 de minute să se depresurizeze oala şi să se "odihnească" ciorba în voia ei.

Salata de ceapă roşie: de data aceasta am folosit ceapă eşalotă...3 eşolote stropite cu ulei de măsline şi oţet balsamic, sare, piper.

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorbă ţărănească de fasole-0
Ciorbă ţărănească de fasole-1
Ciorbă ţărănească de fasole-2
Ciorbă ţărănească de fasole-3
Ciorbă ţărănească de fasole-4

COMENTARII (15)

jolygina 1

10.04.2012, 21:38

si eu va prind din urma

Sim0na 1

10.04.2012, 22:07

buna, buna!

DinDragostePentruGatit 1

10.04.2012, 22:22

Va astept la masa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04