Ciorbă ţărănească de fasole

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 10 Apr 2012 | 10620 vizualizari

 

Nu-i mare filosofie în pregătirea unei ciorbe de fasole. Îmi place...fie ea scăzută sau ciorbă cu sau fără carne; mai ales când toate legumele sunt proaspete. Cu câteva frunze de leuştean...şi-o salată de ceapă roşie...mi-e binevenită oricând.

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole albă;
  • 2 cepe;
  • 5 morcovi mici;
  • 1/4 ţelină rădăcină;
  • 1/2 păstârnac;
  • 2 dovlecei;
  • 1 ardei;
  • 1 cartof;
  • 500 g roşii;
  • 1 foaie de dafin;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare,
  • piper.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă ţărănească de fasole:

Fasolea se alege, se ţine în apă peste noapte, se fierbe în două ape.

Se spală, se curaţă, se toacă destul de măricel legumele, doar nu degeaba am numit-o ciorbă ţărănească :)), doar cartoful îl tai mai mărunt; de data asta păstârnacul e dat la răzătoare, dar nu-i musai, se toacă la fel ca morcovii şi ţelina.

Se încinge cratiţa, se adaugă ulei de floarea soarelui, se căleşte foarte puţin ceapa, 1-2 minute, după care se adaugă pe rând celelalte legume. 

Se adaugă morcovii, ţelina, cartoful, păstârnacul, tăiate grosolan cum am mai zis, apoi fasolea, dovleceii, ardeii şi roşiile tocate cubuleţe.

Se amestecă totul, se toarnă în jur de 3-4 L apă fierbinte, se adaugă 1 foaie de dafin şi sare. 

Eu folosesc oala cu presiune la ciorba de fasole, după ce începe să "fluiere" cratiţa, dau focul la econom şi o ţin cam 40-50 de minute. După acest timp, o las de-o parte în jur de 30 de minute să se depresurizeze oala şi să se "odihnească" ciorba în voia ei.

Salata de ceapă roşie: de data aceasta am folosit ceapă eşalotă...3 eşolote stropite cu ulei de măsline şi oţet balsamic, sare, piper.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă ţărănească de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

jolygina 1

10.04.2012, 21:38

si eu va prind din urma

Sim0na 1

10.04.2012, 22:07

buna, buna!

DinDragostePentruGatit 1

10.04.2012, 22:22

Va astept la masa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu carnati afumati