Ciorba taraneasca de porc

de mirela0911 in Ciorbe, 11 Apr 2021 | 4570 vizualizari

 

Scriind reteta, mi-am dat seama ca nu am facut poze la carne si nici nu prea se vede prin farfurie, dar trebuie sa ma credeti pe cuvant ca are si carne de porc. :)))
Daca nu, o puteti prepara doar cu legume si va deveni o ciorba de post tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc
  • 1 ceapa mare galbena
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt pasta de ardei
  • o punga de 500 g legume congelate pentru ciorba
  • 3-4 cartofi
  • 400 g suc de rosii pasate
  • 2 crengute de telina
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde pentru servit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de porc:

Se spala carnea, se opareste pentru cateva secunde in apa clocotita dupa care se scurge bine de apa si se taie in bucatele mici.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit intr-o oala impreuna cu uleiul incins. Se adauga pasta de ardei. Se toarna apa in oala si carnea taiata bucatele. Se lasa sa fiarba la foc domol. Cand este aproape fiarta carnea, se adauga legumele congelate si se lasa sa fiarba in continuare, condimentam cu sare dupa gust.

Se curata cartofii si se taie in cubulete mici. Se adauga si acestia in oala cu legume. Se lata totul la foc domol pana sunt fierte toate legumele. Se toarna la final si sucul de rosii pasate si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se mai adauga sare daca este nevoie dupa care se trage oala de pe foc.

Se pune crengutele de telina si se acopera oala. Se lasa sa se imbine aromele timp de cateva minute.

Se serveste asezonata cu patrunjel verde si ardei iute alaturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca se renunta la carne, se transforma intr-o ciorba de post.

2

Se pot inlocui legumele congelate cu legume proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RODIMUR 1

12.04.2021, 21:34

Gustoasă ciorbă...!

Rocsi 1

15.04.2021, 19:07

Ce as servi acum o portie fierbinte! Este foarte buna!

Rahela Velicu 1

14.05.2021, 09:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu legume