Ciorba taraneasca de porc

de Sylvia in Ciorbe, 31 Iul 2010 | 11083 vizualizari

 

Este una din ciorbele mele preferate, cu orice carne, mi se pare foarte aromata si buna de la toate legumele puse in oala . Am facut de data aceasta reteta de la Medi , postat de www.bucatras.ro pentru ca mi-a furat ochii de cand am vazut-o. Aici este reteta : http://www.bucataras.ro/retete/9584/ciorba-cu-carne-de-porc-si-legume.html merita sa o vedeti.

 

INGREDIENTE

  •   Avem nevoie de :
  • 500 grame de carne de porc ( fara os am avut eu) nu foarte  grasa, taiata cubulete,
  • o ceapa mare si un fir de ceapa verde,
  • 2-3 cartofi taiati cubulete,
  • o mana de fasole verde taiata marunt,
  • ardei rosu taiat bucatele,
  • 2 morcovi taiati bucatele,
  • 3-4 rosii decojite,
  •  o crenguta de cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • bors (eu nu am avut prospat si am pus bors magic o lingura),
  • leustean ( nu fiti zgarciti cu doza)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de porc:

 Carnea am pus-o la fiert cu apa rece, putina sare, ceapa tocata marunt si crenguta de cimbru. Eu am fiert-o cu oala sub presiune, am impresia ca iese mai buna asa, se fragezeste mai bine carnea la ciorbe. Am lasat-o sa fiarba 20 de minute de cand am inchis supapa. Intre timp ne ocupam de legume si le maruntim.

 Am mutat ciorba intr-un vas mai mare si am adaugat legumele maruntite si rosiile decojite taiate cubulete mic , toate cu  cu exceptia cepei verzi pe care am pus-o aproape la final.

 Lasam sa fiarba la foc mic, 12-15 minute si apoi dregem cu bors si sare daca mai trebuie. L-a sfarsit am adaugat o mana de leustean si cateva fire de patrunjel taiat nu foarte fin sa se simta aroma. A fost o ciorba execelenta, aromata si consistenta, Medi multumesc inca o data de reteta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba taraneasca de porc 44197
retete culinare - Ciorba taraneasca de porc 44198
retete culinare - Ciorba taraneasca de porc 44199
retete culinare - Ciorba taraneasca de porc 44200
retete culinare - Ciorba taraneasca de porc 44201

COMENTARII (17)

lia maria 1

02.08.2010, 12:46

ce buna e ciorbita

mihaelar63 1

06.11.2010, 00:17

am hotarat sa fie maine in meniu

Sylvia 1

06.11.2010, 11:42

Pofta mare sa aveti draga mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D