Ciorba taraneasca de vacuta

de cristeena20 in Ciorbe, 22 Noi 2012 | 4933 vizualizari

 

Aceasta supa cred ca este cea mai apreciata in Romania...pentr mine este si cea mai buna.

 

INGREDIENTE

  • - Carne de vitel (cca 300 gr)
  • - legume (3 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina mica, ardei gras, fasole verde pastai, conopida, mazare verde, 3 cartofiori, 2 rosii, o bucata de varza, 1/2 ceapa; o bucata de praz )
  • - suc de rosii
  • - frunza de telina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de vacuta:

Carnea de vitel o taiem cubulete si o punem la fiert in apa rece cu sare (eu am fiert-o 15 minute in cucta)

Pregatim legumele. Ciorba este ff gustoasa daca are o amre varietate de legume. Din lista pe care am scris-o nu am avut radacina de patrunjel si de telina (aici nu se gasesc) , in rest am pus din fiecare cate putin. 

Cand carnea e fiarta, moale, aduagam pe rand- ceapa, prazul taiate marunt, morcovii cubulete si restul radacinoaselor, fasolea verde, mazarea, ardeiul. frunza de telina intreaga.

Dupa 10 minute, adaugam cartofii, conopida, rosiile decojite si taiate cubulete, varza taiata marunt. 

Cand toate legumele s-au fiert gustam de sare, eventual adaugam putin ardei iute  si apoi suc de rosii dupa gust , cat sa fie maia crisoara.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba taraneasca de vacuta 189564
retete culinare - Ciorba taraneasca de vacuta 189565
retete culinare - Ciorba taraneasca de vacuta 189566
retete culinare - Ciorba taraneasca de vacuta 189568
retete culinare - Ciorba taraneasca de vacuta 189570
retete culinare - Ciorba taraneasca de vacuta 189571
retete culinare - Ciorba taraneasca de vacuta 189572

COMENTARII (17)

Lau 1

22.11.2012, 17:46

gustoasa

cristeena20 1

23.11.2012, 12:02

da..iarna as manca doar supe si ciorbe..daca e frig.

babi5 1

20.08.2013, 07:27

buna tare si potrivita pentru acest timp ;x

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55