Ciorba turceasca de linte

de -Miti- in Ciorbe, 23 Ian 2014 | 3972 vizualizari

 

Am primit reteta de la un constantean turc pe fb. Dar cat m-a certat pana mi-a zis toata reteta :)) E super buna.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr linte rosie
  • un cartof mare
  • 2 morcovi medii
  • o ceapa potrivita
  • un ardei capia sau gogosar rosu
  • o lingurita boia de ardei dulce Kotanyi
  • o cescuta de ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o lingurita de cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba turceasca de linte:

Legumele se taie in cuburi mai mari.

Se fierbe lintea,cartoful,morcovii,ceapa si ardeiul kapia sau gogosarul intr-un litru de apa,cu putina sare.

Dupa ce au fiert legumele,se ia oala se pe foc si se paseaza cu un blender.

Intr-o tigaie, cescuta de ulei si cand s-a infierbantat adaugam pasta de tomate. 

Lasam putin pe foc,apoi adaugam treptat din supa.

Punem tot continutul in supa si amestecam.

Separat,mai fierbem o jumatate de litru de apa si o adaugam la supa,fiindca este foarte groasa si o subtiem dupa plac.

In tigaie,punem putin ulei si adaugam boiaua de ardei si cimbrul,prajim putin,amestecand sa nu se arda boiaua si adaugam la supa. Pastram putin si pentru decor.

 

COMENTARII (13)

simona72 1

24.01.2014, 14:15

Imi place lintea, dar ciorba nu am facut. Sigur e super buna!!

laura_n 1

24.01.2014, 15:32

de mult imi doresc sa fac linte. dar nu fac niciodata. cand posteaza cineva o reteta, iar ma apuca sa fac linte. dar nu reusesc sa fac ))

diaconta 1

24.01.2014, 23:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04