Ciorbica a' la Grec

de Lily_Musat in Ciorbe, 25 Iun 2009 | 4548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare razuit
  • 100 g de pastarnac taiat fasii lungi
  • 200 g praz taiat rondele
  • 1 ardei rosu taiat bucati mici
  • 100 g orez
  • apa fiarta 3 kg
  • 200 g bors acru
  • 2 lingurite de delicat de gaina
  • 1 legatura de leustean
  • 2 linguri de ulei
  • 3 galbenusuri de ou
  • 200 g smantana mai grasa
  • 1 piept de pui fiert (separat)...nu pastram zeama.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbica a' la Grec:

Calim legumele cca 2 minute in ulei, peste care punem apa fiarta. Punem orezul, sarea,delicatul, pieptul de pui si lasam sa fiarba la foc potrivit 30 minute (pana cand se fierb bine legumele). Adaugam si borsul acru. Trebuie la sfarsitul prepararii ciorbei sa o dregem cu amestec de galbenus de ou cu smantana. Intr-un castronel amestecam smantana cu galbenusurile de ou. Ca sa nu se taie oul cand punem direct in ciorba fierbinte luam din cratita cu ciorba putina zeama fierbinte si punem in castronelul cu amestecul preparat si amestecam sa se omogenizeze.

Oprim focul la aragaz si adaugam smantana cu galbenusul de ou in oala. Punem si leusteanul si e gata ciorba....

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorbica a' la Grec-0
Ciorbica a' la Grec-1
Ciorbica a' la Grec-2
Ciorbica a' la Grec-3
Ciorbica a' la Grec-4

COMENTARII (2)

eleny2010

eleny2010 1

29.10.2010, 01:20

scuza-ma de intrebare ...dar daca reteta este greceasca cum imi spui sa pun bors acru? eu locuiesc in grecia si nu as stii unde sa il gasesc? stii cumva cu ce se inlocuieste?

adry88

adry88 1

13.05.2011, 16:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!