Ciorbica a' la Grec

de Lily_Musat in Ciorbe, 25 Iun 2009 | 4484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare razuit
  • 100 g de pastarnac taiat fasii lungi
  • 200 g praz taiat rondele
  • 1 ardei rosu taiat bucati mici
  • 100 g orez
  • apa fiarta 3 kg
  • 200 g bors acru
  • 2 lingurite de delicat de gaina
  • 1 legatura de leustean
  • 2 linguri de ulei
  • 3 galbenusuri de ou
  • 200 g smantana mai grasa
  • 1 piept de pui fiert (separat)...nu pastram zeama.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbica a' la Grec:

Calim legumele cca 2 minute in ulei, peste care punem apa fiarta. Punem orezul, sarea,delicatul, pieptul de pui si lasam sa fiarba la foc potrivit 30 minute (pana cand se fierb bine legumele). Adaugam si borsul acru. Trebuie la sfarsitul prepararii ciorbei sa o dregem cu amestec de galbenus de ou cu smantana. Intr-un castronel amestecam smantana cu galbenusurile de ou. Ca sa nu se taie oul cand punem direct in ciorba fierbinte luam din cratita cu ciorba putina zeama fierbinte si punem in castronelul cu amestecul preparat si amestecam sa se omogenizeze.


Oprim focul la aragaz si adaugam smantana cu galbenusul de ou in oala. Punem si leusteanul si e gata ciorba....

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorbica a' la Grec 6327
retete culinare - Ciorbica a' la Grec 6328
retete culinare - Ciorbica a' la Grec 6329
retete culinare - Ciorbica a' la Grec 6330
retete culinare - Ciorbica a' la Grec 6331

COMENTARII (2)

eleny2010 1

29.10.2010, 01:20

scuza-ma de intrebare ...dar daca reteta este greceasca cum imi spui sa pun bors acru? eu locuiesc in grecia si nu as stii unde sa il gasesc? stii cumva cu ce se inlocuieste?

adry88 1

13.05.2011, 16:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cascaval de casa

de stefy_a 2

Cascaval de casa

ieri la 13:01

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19