Ciorbita cu perisoare

de ionix in Ciorbe, 25 Sep 2010 | 2370 vizualizari

 

sper sa fi retinut bine ingredientele folosite... reteta o am de la mama...

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:  

  •       300 g carne amestec vita-porc
  •      1-2 linguri cu orez
  •       ½ ceapa mica
  •        Cateva fire de marar tocate marunt
  •        1 ou
  •        Sare si piper dupa gust

      Pentru ciorbita:  

  •        3 l apa
  •         100 ml Zarzavat pt ciorbita (patrunjel, telina, rosii, ardei) dupa gust
  •          Sare si piper dupa gust
  •          2 linguri pasta gogosar
  •        O lingura pasta de tomate
  •          2 cepe
  •         2 morcovi
  •          3linguri cu ulei
  •         500 ml bors
  •         Cateva fire de leustean
  •         Patrunjel proaspat
  •          O mana cu taitei
  •          Patarnac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita cu perisoare:

 

Intr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 2-3 linguri cu apa.

Ceapa taiata marunt se pune in uleiul incins si se lasa pana se inmoaie un pic.

Adaugam si morcovii dati pe razatoare si pasta de gogosari iar apoi mai lasam inca 2 minute.  

Peste legumele calite punem apa, zarzavatul si pastarnacul taiat fasii.

Leusteanul il legam si-I dam drumul in apa cu legume.

Lasam pana dau intr-un clocot legumele, la foc iute.

 

Intre timp pregatim perisoarele:

Amestecam bine toate ingredientele iar apoi, umezindu-ne mainile, facem niste bilute din amestecul de carne.

 

Perisoarele crude le punem in ciorba care clocoteste si dai focul la mijloc. Lasi focul mai tare, maxim 5 min, pana da iar in clocot iar apoi dai focul la minim.

Intre timp da intr-un clocot borsul.

Lasi pana fierb perisoarele, orezul e cel ce fierbe mai greu, iar apoi adaugi borsul, taiteii si pasta de tomate.

Mai lasi 5-6 minute, cat sa fiarba taiteii si sa dea in clocot iar, si stingi focul.

  Dupa ce se ia de pe foc adaugam patrunjelul taiat marunt.

  Se serveste simpla sau cu smantana, la mine sotul o papa simpla.

 

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorbita cu perisoare-0
Ciorbita cu perisoare-1

COMENTARII (11)

nadina73 1

29.09.2010, 00:38

si aici 5 f si gata fug de la tine ti-am last un set intreg de tacamurii

ionix 1

29.09.2010, 08:25

@Nadina... multumesc pt vizite sarut-mana pt furci

babi5 1

07.10.2014, 20:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04