Ciorbita de conopida si morcovi cu bors

de Mihaela11_jo in Ciorbe, 5 Mai 2011 | 2303 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 conopida de marime medie
  • -3-4 morcovi mari
  • -1 ceapa mica
  • -2 lingurite Vegeta ( sau Legume Delikat)
  • -2 lingurite bors Delikat cu legume
  • -1 cutie smantana Nestle( 170gm)
  • -4 linguri ulei de masline
  • -2 lingurite faina
  • -1 lingurita de sare
  • -2 litri apa fierbinte
  • -frunza de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de conopida si morcovi cu bors:

Conopida se spala si se desface in buchete mici. Morcovii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.

Se pune intr-o cratita uleiul de masline la incins si se adauga ceapa taiata marunt si morcovul. Se calesc pana ceapa ia culoare aurie; in acest fel supa va lua culoare de la morcovul calit. Se adauga apa fierbinte si buchetele de conopida; se adauga sarea si Vegeta; se fierb 20 de minute. Se adauga apoi borsul si se mai fierbe ciorba inca 5 minute.

La ultimele clocote se adauga frunza de patrunjel. Se drage cu smantana frecata cu 2 lingurite de faina. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorbita de conopida si morcovi cu bors 102994
retete culinare - Ciorbita de conopida si morcovi cu bors 103001
retete culinare - Ciorbita de conopida si morcovi cu bors 103002
retete culinare - Ciorbita de conopida si morcovi cu bors 103003
retete culinare - Ciorbita de conopida si morcovi cu bors 103004
retete culinare - Ciorbita de conopida si morcovi cu bors 103005

COMENTARII (17)

Mihaela11_jo 1

08.05.2011, 22:29

mamaieelena

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 23:13

frumoasa prezentarea

Mihaela11_jo 1

11.04.2012, 07:27

oana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D