Ciorbita de praz cu cartofi

de Sidy in Ciorbe, 20 Ian 2012 | 1516 vizualizari

 

Prazul este bogat în vitamina C, PP, B6, fier și magneziu.
Prazul poate fi întrebuințat în tratamentul unor diverse afecțiuni: arterioscleroză, acnee, afecțiuni respiratorii, hemoragie nazală, îndepărtarea roșeții tenului, tuse, ragușeală, laringită, faringită, elimină viermii intestinali.
Prazul este un bun laxativ, fiind recomandat persoanelor ce sufera de constipație, este calmant și diuretic. Poate fi utilizat și la îngrijirea părului, pentru oferirea unor reflexe deosebite (decoct de praz).
Si pentru ca este atat de eficient , azi am sa va ofer o ciorba foarte sanatoasa....

 

INGREDIENTE

  • 1 praz
  • 2-3 cartofi albi
  • 1 morcov mic
  • 300 ml sana
  • 1 lingurita unt
  • 2 catei usturoi
  • frunze verzi de patrunjel si de marar
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de praz cu cartofi:

Curatam prazul, il spalam si apoi il taiem marunt.

Curatam cartofii si ii taiem cubulete

Morcovul dupa ce l-am curatat il radem pe razatoarea cu gauri mici.

Usturoiul curatat il tocam marunt.

Topim untul si adaugam morcovul pe care il invartim de cateva ori pina dezvolta in unt o culoare portocalie. Adaugam si celelalte legume, asezonam si punem 3-4 l de apa.

Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic cam 20-30 de minute.

Cand legumele sunt fierte stingem focul.

Sana o amestecam bine cu doua polonice de ciorba si apoi o rasturnam in oala.

Patrunjelul verde si mararul verde tocate marunt, le adaugam la sfarsit.

Servim ciorbita cu ardei iute.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorbita de praz cu cartofi 141503
retete culinare - Ciorbita de praz cu cartofi 141504
retete culinare - Ciorbita de praz cu cartofi 141505
retete culinare - Ciorbita de praz cu cartofi 141506
retete culinare - Ciorbita de praz cu cartofi 141507
retete culinare - Ciorbita de praz cu cartofi 141508

COMENTARII (12)

Rux 1

20.01.2012, 18:54

Oooo Sidy!!!!Fix pe gustul meu

Panacris 1

27.02.2013, 17:24

Ce idee buna! Gata m-am dus la treaba!

Sidy 1

28.02.2013, 08:35

Panacris sa-mi spui , te rog, daca vi-a placut !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D