Cirighele

de babi5 in Dulciuri, 25 Iun 2013 | 5195 vizualizari

 

Acest desert este ..desertul copilarii mele ,ne facea mama aproape in fiecare saptamina . Sunt un fel de gogosi fara drojdie se framinta cu bicarbonat si se prajesc in ulei la fel ca si gogosile ..

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 3 iaurturi 1,75 ml.
  • 1 lingurita bicabonat
  • 3 oua
  • 2 zahar vaniliat
  • 250 gr zahar
  • 1 lamie
  • 1 l ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cirighele:

Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie, se stinge bicarbonatul cu sucul de lamaie, se adauga zaharul, iaurtul, oale intregi, 50 ml ulei si zaharul vaniliat. Se framinta un aluat mai elastic ca sa-l putem intinde (daca este prea tare mai adugam un picut de apa minerala) Lasam la rece pentru 30 minute.

Intindem o foaie potrivit de groasa, taiem fisii si fiecare fisie o taiem bucati in forma de romb. Fiecare romb il crestam in mijloc si impletim. Repetam operatia pina se terminam aluatul.

Intr-o cratita (sau tigaie ) punem uleiul la incins si cind este incins bine punem cirighelele la prajit.  Cind s-au  rumenit pe ambele parti le scoatem pe un platou pe hirtie absorbanta (sa absoarba surplusul de grasime). Lasam sa se raceasca si se pudreaza cu zahar praf.

 

TIPS-URI

1

Se pot servi si cu dulceata sau cicolata tartinabila

RETETA IN IMAGINI

Cirighele-0
Cirighele-1
Cirighele-2
Cirighele-3
Cirighele-4
Cirighele-5
Cirighele-6
Cirighele-7
Cirighele-8
Cirighele-9
Cirighele-10

COMENTARII (29)

babi5

babi5 1

26.06.2013, 08:47

Da mihaiela eu asa ma-m trezit cu denumirea de cirighele multumesc mult

babi5

babi5 1

26.06.2013, 08:48

Nu se face greu alexa_elena si sunt bune ..

babi5

babi5 1

26.06.2013, 08:48

De data asta Rocsi maninci o cirighea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!