Cirighele (Minciunele)

de Corinuta in Prajituri, 14 Iun 2010 | 19039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de margarina
  • 1 lingurita untura
  • 250 g zahar
  • putina sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita de bicarbonat stins cu otet sau lamaie
  • faina cat cuprinde
  • ulei pentru prajit
  • zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cirighele (Minciunele):

Se bat bine ouale cu zaharul pana se topeste, apoi se incorporeaza treptat margarina, untura, sarea, bicarbonatul, coaja de lamaie si laptele. La sfarsit se adauga faina, cat sa fie un aluat usor de framantat.

Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie cu pintenul sau cu cutitul dreptughiuri sau romburi. Se taie la mijloc 1 cm si se rasucesc.

Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc. 

Se pudreaza cu zahar praf.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cirighele (Minciunele)-0
Cirighele (Minciunele)-1

COMENTARII (8)

ramo_cata 1

14.06.2010, 16:42

eu gogosile le fac asa..sunt tare bune...

nadina73 1

16.06.2010, 10:34

super bune chiar de mult timp nu am mai facut ,fur una de la tine si las furcile si 5 la numar

Corinuta 1

19.06.2010, 10:29

Multumesc, Nadina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04