Ciulama cu ciuperci si pui

de Oana in Mancare copii, 2 Mai 2009 | 33554 vizualizari

 

Una din mancarurile noastre preferate, pe care o fac foarte des, este ciulamaua. Si neaparat cu mamaliguta langa!

 

INGREDIENTE

  • cateva ciocanele de pui sau aripioare
  • un morcov mare
  • o cutie de ciuperci sau 5-6 ciuperci champignon maricele
  • 4 linguri cu faina
  • 6 linguri cu ulei
  • o cutiuta mica cu smantana
  • marar verde
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci si pui:

Carnea o spalam si o punem la fiert impreuna cu morcovul intreg. Cand sunt pe jumatate fierte adaugam si ciupercile. Daca folositi ciuperci proaspete, ele trebuie curatate si taiate feliute. Adaugam foile de dafin, sare si piper.


Buuuun! Cand carnea si morcovul au fiert, le scoatem din supa si strecuram zeama. Ar trebui sa avem cam 2 litri de supa.


Intr-o craticioara intinsa punem uleiul, cand s-a incins adaugam toata faina si amestecam repede cu un tel. In acelasi timp se pune cate un polonic de supa fierbinte, amestecand continuu. Ar fi bine sa aveti un ajutor daca nu va descurcati singuri :D. Pe masura ce se ingroasa ciulamaua mai adaugam cate un polonic de supa pana ajungem la consistenta dorita. Dam focul mai mic si adaugam carnea, ciupercile si morcovul ras pe razatoarea mica. Apoi turnam smantana si mai lasam putin pe foc. La sfarsit presaram marar mult tocat marunt si facem repede mamaliguta!

 

COMENTARII (12)

ionela2682 1

10.03.2010, 14:17

arata FENOMENAL,EU U PUN PUI DAR SIGUR VOI INCERCA SI VARIANTA TA!

catrineldana 1

10.04.2012, 21:58

Ciao Oana, in seara asta fac pentru prima oara ciulama. M-am uitat un pic pe internet si am ales reteta ta. Din pacate nu am smintina si voi pune iaurt si in loc de champignon voi pune ciuperci mixte congelate. Sper ca va fi ok...
PS: datorita la reteta ta m-am inscris pe acest sit sper sa invat sa gatesc acum ca se aproprie si Pastele...

Oana 1

11.04.2012, 21:56

Multumesc, Catrinel! bine ai venit la noi Sper sa-ti iasa ciulamaua si sa incerci cat mai multe retete!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!