Ciulama cu ciuperci si pui

de gaby_duceag in Pui, 22 Iul 2014 | 9979 vizualizari

 

Sursa de inspiratie - Mery >:d<

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mare
  • un borcan ciuperci fierte si feliate
  • o foaie de dafin
  • o lingurita vegeta de casa
  • 150 ml apa
  • 4-5 linguri pline cu smantana 25%grasime
  • 4-5 catei usturoi
  • marar
  • sare
  • piper
  • 10 aripioare de pui
  • ulei
  • zeama de la 1/3 lamaie
  • o foaie de dafin
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci si pui:

  1. Spala aripioarele de pui si curata-le.
  2. Intr-o tigaie adanca pune ulei, lasa-l sa se infierbante si pune aripioarele la prajit.
  3. Adauga foaia de dafin, usturoiul tocat, sare, zeama de lamaie si pune capac peste tigaie.
  4. Lasa sa se prajeasca aripioarele inabusit.
  5. Pune intr-un vas de tuci putin ulei si cand e incins adauga ceapa taiata juliene.
  6. Lasa2-3 minute si adauga si ciupercile.
  7. Caleste totul 6-7 minute amestecand.
  8. Adauga apoi apa cat sa cuprinda amestecul, sare, o foaie de dafin, o lingura de vegeta, si lasa la fiert la foc mic.
  9. Ceapa trebuie sa fie fiarta bine. Daca e cazul mai adaugi putina apa.
  10. Toaca usturoiul si adauga-l cu 5 minute inainte de a fi gata ciulamaua.
  11. Adauga smantana, omogenizeaza si presara marar. Opreste focul si…cam atat
  12. Serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciulama cu ciuperci si pui 333317
retete culinare - Ciulama cu ciuperci si pui 333318

COMENTARII (23)

Satisfyyourcravings 1

23.07.2014, 08:57

Delicioasa!

Xandrinne 1

25.07.2014, 10:34

ralu_ca 1

20.05.2015, 13:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S