Ciulama cu pui si ciuperci

de Rocsi in Pui, 13 Apr 2013 | 10472 vizualizari

 

De mult nu mai facusem o ciulama si parca i-a cam venit timpul, asa ca in acest week-end cu asta va servesc dragii mei. Usor de preparat, gustoasa, ne-am delectat si noi cu cate o portie si tare ne-a mai placut!!

 

INGREDIENTE

  • 2 copanele de pui
  • 1 piept de pui dezosat
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita patrunjel uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pui si ciuperci:

Copanele le spalam bine, le indepartam tot puful de pe ele.
Pieptul de pui il spala si il taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam marunt, morcovul il curatam si il taiem rondele.
Ciupercile le spalam si le facem feliute.
Intr-o tigaie incingem uleiul si rumenim carnea pe ambele parti.
Adaugam ceapa, ciupercile si le inabusim 2 minute.
Punem morcovul si acoperim totul cu apa.
Fierbem la foc potrivit oala fiind acoperita cu un capac.
Lasam sa scada mai bine de jumatate punem patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust.
Cand toate sunt bine patrunse si aveam zeama atat cat ne dorim noi pentru sos, desfacem faina in putina apa, o trecem printr-o sita peste preparatul nostru si amestecam bine pentru a nu face cocoloase. Cantitatea aceasta de faina nu o sa ingroase foarte mult sosul, deci daca il doriti mai gros puneti mai multa faina.
Dam cateva clocote apoi punem smantana, o incorporam bine si mai lasam sa fiarba cam 1 minut apoi tragem ciulamaua de pe foc.

Deasupra presaram marar verde si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Rocsi 1

14.05.2014, 20:37

Multumesc Kristy.

mihaelar63 1

15.06.2015, 00:08

Buna ciulamua !!!

Rocsi 1

16.06.2015, 19:43

Asa zic si eu Mihaela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu perisoare de pui